Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAMO U SRBIJI: Zlatiborturistu država ne želi da naplati porez

  Nadležne službe u opštini Čajetina iznenadio je zaključak Ministarstva finansija-Poreske uprave-Regionalnog odeljenja u Kragujevcu, o odlaganju izvršenja rešenja Opštinske uprave Čajetina, Službe lokalne poreske administracije da pravno lice Zlatiborturist uplati poreza na imovinu u iznosu od blizu 50 miliona dinara.

  Ovim rešenjem krši se zakon i dalje, uz pomoć državnih organa i neko se neosnovano bogati.

  Obrazloženje glasi „kao malom pravnom licu bila bi im naneta nenadoknadiva šteta“. A to „malo pravno lice“ prisvojilo je zemlju u centru turističkog naselja vrednu više milijardi evra, saošteno je iz opštine Čajetina.

  Naime, Zlatiborturist je, bez pravnog osnova, a uz pomoć sumnjivih sudskih presuda preuzet od strane privatnih lica, bez plaćanja zemlje, ali ni komunalnog opremanja. Na taj način došli su do vrednog zemljišta u srcu Zlatibora, a sad im još Poreska uprava iz Kragujevca omogućava da ne plaćaju ni porez!

  Građani opštine Čajetina, kao i svi investitori koji pošteno i uredno izmiruju svoje obaveze prema državi, postavljaju pitanje da li su građani trećeg ili ko zna kog reda u Srbiji.

  „Zašto jedna grupa ljudi u ovoj zemlji koja nije privilegovana, poštuje sva pravila, plaća obaveze i puni budžet Republike Srbije, dok oni koji su podržavali sve vlasti iz lične koristi a u cilju sprovođenja kriminalnih odluka koje su predlagali i dalje se bahate?

  Pošteni članovi vladajućih stranaka nikako ne smeju da podržavaju ovakve sramne poteze državnih institucija.

  U više navrata isticali smo i upozoravali na problem privatizacije Zlatiborturista, PK Zlatibora. Da li ovakav postupak kragujevačke filijale Poreske uprave znači da su pojedinci jači od države i da sada oni preuzimaju ulogu javnih institucija pa sad poreze i druge dažbine možda njima treba da plaćamo“, pitaju se u opštini Čajetina.

  Izvor: Beta

  Foto: Opština Čajetina

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE