Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samo 5% bogatstva za donacije? Žestoka kritika i osuda MILIJARDERA

  Američki bračni par milijardera naišao je na žestoke kritike nakon što se obavezao da će svake godine donirati samo 5% neto vrednosti svoje imovine, izveštava MarketVatch.

  Bivši zaposleni u američkoj energetskoj kompaniji Enron koja je bankrotirala 2001. godine i menadžer hedž fondova Džon Arnold i njegova supruga Laura, bivša advokatica, obećali su da će donirati novac kao deo svoje posvećenosti kampanji Global Citizen-a “Daj dok živiš”. Inicijativa ima za cilj da ubrza dobrotvorna davanja u borbi protiv siromaštva u svetu.

  Jedan od kritičara rekao je da bi Arnoldovi mogli da daju mnogo više, pogotovo jer se procenjuje da par ima bogatstvo od oko 3,3 milijarde dolara.

  „Oni idu u pravom smeru, ali to nije dovoljno. Pohvalno je, ali oni žele da doniraju a da istovremeno zadrže i bogatstvo i moć, a to je za mene ono što se međusobno isključuje. Ne možemo da vidimo stvarne promene kada bogati i dalje drže i novac i moć“, rekla je Nia Vasink, neprofitna savetnica i ko-voditeljka podkasta Nonprofit Reframe.

  Vasink smatra da bi bogati koji žele da doniraju svoj novac trebalo da raspoređuju bogatstvo na način da više ne budu milijarderi.

  Ipak, treba napomenuti da se Arnoldovi ne drže slepo obećanja da će donirati 5% bogatstva godišnje, budući da su prošle godine, na primer, donirali 567.000 dolara u dobrotvorne svrhe, što je više od 17% njihove neto vrednosti.

  Par je donirao u brojne svrhe, uključujući smanjenje cena lekova, pravedniju poresku politiku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE