Šamar INFOSTANA redovnim platišama: DUŽNICIMA otpis kamate i 15% duga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šamar INFOSTANA redovnim platišama: DUŽNICIMA otpis kamate i 15% duga

  JKP Infostan ponudilo je reprogram dugova neredovnim platišama po kojem ih oslobađaju svih kamata i opraštaju 15 odsto duga.

  Redovne platiše koji svoje komunalne usluge objedinjeno plaćaju preko Infostana svakog meseca, sa druge strane, mogu da ostvare popust od najviše 7 odsto.

  To znači da se mnogo više isplati biti neredovan nego redovan platiša.

  U obaveštenju o reprogramu duga za korisnike komunalnih usluga na teritoriji Beograda, Infostan nudi dužnicima nekoliko modaliuteta za isplatu dugovanja.

  Prema odluci Gradskog veća, reprogram duga za građane omogućen je svima koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, za koje su donete presude i rešenja o izvršenju, kao i za postupke koji su u toku pred sudovima.

  Takođe važi i za korisnike koji duguju duže od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i za dužnike koji su u prethodnim godinama sklapali reprogram ali ga nisu poštovali.

  Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se colokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih obaveza, pri čemu mogu da odaberu da li će preostali dug platiti odmah, na 3,6 ili 12 mesečnih rata.

  Ukoliko sve isplate odmah dobiće otpis 15 odsto celokupnog duga, ako plate u 3 rate dobiće otpis 12 odsto, za 6 rata oprostiće im se 10 odsto duga, dok će otpis 5 odsto duga dobiti ukoliko isti budu plaćali u 12 mesečnih rata.

  Redovne platiše se za razliku od onih koji mesecima usluge Infostana ne plaćaju ne mogu nadati nikakvim novim pogodnostima u smislu povećanja procenta popusta.

  Za njih i dalje važi skla od 5%, 6% ili 7% popusta.

  Za redovno plaćanje Infostan im se zahvaljuje i najavljuje popuste za neke druge proizvode i usluge, ali ne i na osnovnu uslugu koju redovno plaćaju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • DRAGICA

   Od danas ni ja ne palaćam infostan...bolje biti neplatisa...nama redovnima daju popust od 7%. Izuzev ako daju popust od 20%....

  • ivan

   JA GODINAMA NEPLACAM INFOSTAN UVEK JE TO ISPLATIVIJE NISU MI JASNI OVI STO TRCE DA PLACAJU RACUNE DUGOVO SAM PO MILION DINARA INFOSTANU POLA JE YASTARELO A PLATIO SAM SAMO NEKIH 5000 I TO NA 10 RATA

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE