Šakiri preti ZATVOR, optužena za milionsku UTAJU POREZA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šakiri preti ZATVOR, optužena za milionsku UTAJU POREZA

  Kolumbijska pop zvezda Šakira mogla bi da se suoči sa suđenjem zbog navodne utaje poreza od 14,5 miliona evra u Španiji.

  Postoji “dovoljno dokaza” za održavanje suđenja za navodnu Šakirinu utaju poreza za 2012., 2013. i 2014. godinu, rekao je istražni sudija u presudi.

  Sudija Marko Hesus Huberias napisao je da je Šakira svake od te tri godine živela više od 200 dana u Španiji, zbog čega je bila dužna da plaća porez u zemlji. Huberias je rekao da su se u dosadašnjoj istrazi španska poreska agencija i Šakirini advokati prepirali oko značenja “glavnog prebivališta”.

  U izveštajima španskih medija navodi se da je Šakirin tim tvrdio da je njeno glavno prebivalište na Bahamima. Međutim, lokalni mediji su takođe rekli da ima dom u okolini Barselone, sa svojim dugogodišnjim partnerom, fudbalskim defanzivcem Barselone Žerardom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

  Sudija je naveo i da su pevačica i njen finansijski savetnik, takođe naveden u presudi, koristili niz kompanija u off-shore poreskim rajevima kako bi pokušala da sakrije izvore svojih prihoda tokom tih godina.

  Presuda je doneta 20. jula, a sudija je strankama u predmetu dao 10 radnih dana da podnesu dodatne argumente, uključujući i raspravu o odlaganju predmeta.

  Španski poreski zakon kaže da svako ko u datoj godini boravi najmanje šest meseci i jedan dan, ili 183 dana, podleže plaćanju poreza u Španiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE