Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saga joj je prvo radno iskustvo : „Važno mi je da mogu da napredujem“ (VIDEO)

  Marijana Milićević je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka, smer Informacioni sistemi i tehnologije. Svoju karijeru u kompaniji Saga d.o.o. Beograd je započela kroz program obuke i prakse koji je trajao 5 meseci.

  U Sagi je zaposlena od februara 2020. godine na poziciji Inženjer za uvođenje sistema i trenutno je angažovana na projektima implementacije i održavanja Genesys kontakt centar rešenja.

  Kako navodi za BIZlife, u Srbiji je ostala jer je osećala da tu pripada.

  Do sada nisam osetila potrebu da odem u inostranstvo s obzirom na to da sam ovde, na Fakultetu organizacionih nauka, imala mogućnost da studiram ono što mi je sfera interesovanja i steknem kvalitetno obrazovanje. Odmah nakon toga sam dobila priliku da kroz program obuke i prakse u Sagi započnem svoju karijeru„, objašnjava Marijana i dodaje:

  „Pored toga, smatram da radom na sebi doprinosim i svom okruženju, odnosno svojoj državi, gradu i društvu. Sa druge strane, verujem da bih se na nekom drugom mestu i pored potencijalno uspešne karijere, uvek osećala kao stranac“.

  Velika prednost rada u ovoj firmi je, smatra Marijana, to što joj je ona pružila da baš tu stekne svoje prvo radno iskustvo.

  „Sada, angažovanjem na izazovnim projektima, konstantno usavršavam i proširujem svoje znanje usled čega je napredak u karijeri neminovan, što je zapravo jedan od mojih ciljeva. Pored toga, jako je bitno to što moje kolege cene svaki trud i zalaganje, a to me podstiče da budem produktivnija i da dajem sve od sebe“, kaže Marijana.

  Ono što smatra bitnim da bi bila zadovoljna u Srbiji jeste da ima priliku da napreduje.

  „Kada je u pitanju posao, važno mi je da pozicija na kojoj radim bude perspektivna i da imam priliku da se kontinuirano razvijam i učim, što u Sagi svakako jeste slučaj“.

  Koje su prednosti kompanije u kojoj rade, šta je veže za Srbiju i poslodavca, šta joj je, pored perspektivne pozicije i mogućnosti usavšavanja, još bitno da bi bila zadovoljna poslom i životom u Srbiji pogledajte u videu.

  Svoja iskustva na ove teme podelila je na snimanju, koje je realizovano u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE