Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ruske turističke firme ne odustaju od Crne Gore

  Ruski turistički operatori ne nameravaju da obustave saradnju s partnerima iz Crne Gore, bez obzira na preporuku portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, piše danas ruski portal Meduza.

  „Ugovori sa stranim partnerima se zaključuju mnogo pre otvaranja sezone, i do sada nismo imali razloga da ih raskidamo“, rekla je tom portalu šefica kompanije PAKS za saradnju sa Crnom Gorom Galina Maksimova.

  Po njenim rečima, kompanija će morati da raskine ugovore samo ako dobije naređenje Ministarstva spoljnih poslova ili Rosturizma.

  „Ljudi gledaju novosti, zovu kompaniju i pitaju da li ih zaista u regionu može očekivati opasnost. Ali, to su samo pitanja, niko još nije otkazao nijedan aranžman“, rekla je Maksimova.

  Meduza piše da tu informaciju potvrđuju i u kompaniji „Vand“.

  „Kolega se upravo odmara u Crnoj Gori i saopštava da ni o kakvom lošem odnosu prema Rusima nema ni reči. Nećemo raskidati ugovore s crnogorskim kolegama, čak suprotno tome, ove godine tamo imamo i nove partnere“, rekla je Meduzi Ljudmila Meljnik, zadužena za Crnu Goru u toj kompaniji.

  Portparolka Ruskog saveza turističke industrije Irina Tjurina rekla je portalu da upozoravajuće izjave predstavnika ruskih vlasti imaju „isključivo politički karakter“.

  Meduza podseća da je Zaharova 20. aprila izjavila da u Crnoj Gori postoji „eksplozija antiruske histerije“, i upozorila da su moguća hapšenja ruskih državljana i njihovo izručivanje „trećim državama“.

  U skladu sa ruskim zakonima, izjava Zaharove nema nikakvu pravnu snagu, i nije obavezujuća za turističke firme.

  Osnova za zabranu može biti samo zvanično saopštenje Ministarstva spoljnih poslova ili Rosturizma da u nekom regionu postoji opasnost po bezbednost, život i zdravlje državljana Rusije, rekla je portalu Ana Gladun, iz Pravnog odbora Ruskog saveza turističke industrije.

  „Meduza“ podseća da su se u poslednjih mesec i po u nekoliko ruskih medija pojavili napisi o tome da Crna Gora nije bezbedna za Ruse.

  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je 23. marta izjavio da će Crna Gora zbog ulaska u NATO žrtvovati svoje ekonomske odnose sa Rusijom.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE