Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija ima rezervni plan za „Severni tok 2“

  Danski parlament razmatra zakon o blokadi realizacije projekta izgradnje gasovoda Severni tok 2 kojim bi se ruski gas dopremao do tržišta Evropske unije preko Baltičkog mora, ali Rusija ima rezervni plan.

  Kompanija Severni tok 2 zatražila je od Agencije za energetiku Danske dozvolu za polaganje cevi u teritorijalnim vodama Danske.

  Ta kompanija, međutim, ima rezervne rute za projekat vredan deset milijardi dolara.

  „Sada pratimo debatu u danskom parlamentu. Iako ne znamo kako će se završiti, svaki projektni menadžer u takvoj situaciji razmatra alternative“, izjavio je portparol kompanije Severni tok 2 Jens Miler.

  Tehnički direktor kompanije Sergej Serdjukov je rekao da je sve spremno za preusmeravanje gasovoda kako bi se, ako Kopenhagen blokira planove o izgradnji, izbegle teritorijalne vode Danske.

  Gasprom planira da položi cevi dužine 1.200 km ispod Baltičkog mora do obale Nemačke, gde će se prikačiti na evropsku gasnu transportnu mrežu.

  Novi gasovod bi trebalo da bude pušten u rad do kraja 2019. godine, prema rečima generalnog direktora Gasproma Alekseja Milera, a očekuje se da će duplirati kapacitet postojećeg gasovoda Severni tok.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE