Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rukovodstvo FCA Srbija malo „popušta“?

  Predstavnici kompanije Fijat Krajsler automobili (FAC) Srbija izrazili su tokom pregovora u Vladi Srbije spremnost da se formira posebna Komisija koja bi analizirala sve procese rada u toj fabrici radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

  U nastavku pregovora koje predvodi premijerka Ana Brnabić, rukovodstvo FAC je izrazilo spremnost da u radu te komisije učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike, saopštila je Vlada Srbije.

  Predstavnici FAC naveli su i da će razmotriti opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći.

  Govoreći o mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti, premijerka Ana Brnabić ocenila je da su radnici FCA vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji.

  Ona je apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.

  Pored premijerke, pregovorima rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili prisustvovali su i ministri privrede i rada, Goran Knežević i Zoran Đorđević, a dogovoreno je da se o svim zahtevima radnika Fijata detaljnije razgovara u narednim danima.

  Izvor: Beta

  Foto: Vlada Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE