Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS se setio da ne prenosi utakmice nacionalnih selekcija

  Da li je u pitanju nedavni apel Ivana Ivanovića ili samo jedna zakasnela reakcija, ali RTS i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević uputili su pismo Regulatornom telu za elektronske medije (REM), u vezi prenosa utakmica nacionalnih selekcija, ili sportskih događaja od nacionalnog značaja.

  „U obavezi smo da vas obavestimo da je preduzeće Junajted medija ekskluzivni vlasnik televizijskih prava prenosa pojedinih sportskih događaja koji su na listi najvažnijih događaja od posebnog značaja koju ste utvrdili 14. 3. 2018. godine,” navodi se.

  “Članom 46 o elektronskim medijima Republike Srbije u stavu dva, propisano je da regulator blagovremeno sastavlja listu najvažnijih događaja domaćih i stranih, koji su od posebnog značaja za sve građane i na koje isključivo pravo prenosa može ostvariti samo televizija koja pokriva celokupno područje Republike Srbije i koja pruža slobodan pristup emitovanju svog programa. Regulator o tome obaveštava Evropsku komisiju. Sportski kanali Sport kluba, koji su u vlasništvu Junajted medije, ne raspolažu nacionalnom frekvencijom. Zbog toga je veliki deo gledalaca uskraćen praćenja sportskih događaja od nacionalnog značaja. Radi se o prenosima finalnih mečeva Svetskog prvenstva u odbojci na kojima je učestvovala reprezentacija Srbije, kao i mečeva fudbalske reprezentacije Srbije u Ligi nacija i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

  Ova primedba važi za sve vlasnike televizijskih prava sportskih događaja i zato smatramo da je neophodno da preduzmete mere iz vaše nadležnosti. Molimo vas da date obavezujuće preporuke za događaje od nacionalnog značaja kako bi se obezbedilo emitovanje ovih sadržaja na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, kao što je to urađeno u susednim zemljama.

  Samo građani Srbije nisu u mogućnosti da prate mečeve svoje reprezentacije jer terestrijalna prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji“, kaže se između ostalog u pismu koje je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević uputio Regulatornom telu za elektronske medije.

  Zanimljivo je da RTS ne pominje prenose utakmica domaćeg šampionata u fudbalu, ili regionalne košarkaške lige, koji se emituju na jednoj drugoj televiziji. Ali „nacionalni značaj“ je ipak širok pojam.

  Izvor: BIZLife/RTS

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • ЈАНА

   " ....."koji su od posebnog značaja za sve građane"... Молим да ми објасните како је фудбал или било који други спорт од националног значаја за раднике, пензионере, незбринуту децу и сирочад, самоихране мајке, рударе, инжињере и многе друге категорије становништва?Или ја нешто у тексту нисам баш добро разумела?!!

  • Pedja

   Da. Kosovo da gledamo. Treba se narod pobuniti od svih nacionalnih kanala + kablovskih 100 nem sta se se gleda. Filmovi udavi zapali zakolji ubij drogaraj...rijalitiji ne vredite 5 din. Velika 0

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE