Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS: Bez odgovora Junajted medije na ponudu za otkup prenosa reprezentacije

  Preduzeće Junajted medija, ekskluzivni vlasnik TV prava za prenose kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, odbilo je da primi zahtev Radio-televizije Srbije za otkup prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

  Zahtev je poslat preporučenom poštom 6. septembra 2021. i vraćen je sa naznakom da je dostava pokušana, ali je odbijen prijem dopisa, javlja RTS.

  Učešće naše fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nalazi se na listi najvažnijih događaja od posebnog značaja za sve građane Srbije.

  Zakon o elektronskim medijima u članu 64 propisuje da isključivo pravo prenosa takvih događaja može ostvariti televizija koja pokriva celokupno područje Republike Srbije i koja pruža slobodan pristup emitovanju svog programa.

  Sportski kanali Sport kluba i Televizija Nova S, koji su u vlasništvu Junajted medije, ne raspolažu nacionalnom frekvencijom, pa je velikom broju gledalaca uskraćeno praćenje sportskih događaja od nacionalnog značaja.

  Radio-televizija Srbije u poslednja četiri meseca slala je dopise preduzeću Junajted medija sa zahtevom za ustupanje zemaljskih TV prava emitovanja utakmica četvrtfinala, polufinala i finala Evropskog prvenstva u fudbalu (21. maj 2021), kao i košarkaških utakmica Crvene zvezde u Evroligi i Partizana u Evrokupu (20. jul i 20. avgust).

  Do današnjeg dana Javna medijska ustanova RTS nije primila nijedan pisani odgovor, iako su ti dopisi bili zvanično dostavljeni Junajted mediji, navodi se na sajtu javnog servisa.

  Junajted medija je otišla korak dalje i tako onemogućila Radio-televiziju Srbije da po tržišnim uslovima plati zemaljska TV prava za navedene događaje, navodi RTS i dodaje da će i dalje pokušavati da ostvari poslovnu saradnju sa Junajted medijom.

  Izvor: RTS

  Foto: FSS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE