Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rols Rojs

  Pomoć zbog INFLACIJE: Auto-gigant daje skoro 2.500 EUR svakom zaposlenom

  Više od 14.000 zaposlenih u kompaniji Rols Rojs dobiće ponudu za jednokratnu isplatu u iznosu od 2.000 funti, odnosno 2.331 evra, kao pomoć zbog rastućih troškova života u Velikoj Britaniji.

  Isplata je namenjena mlađem rukovodstvu i zaposlenima u radnji, uglavnom na lokacijama u Darbiju i Bristolu, saopštila je inženjerska firma.

  Paušalni iznos će početi da se raspoređuje na 3.000 zaposlenih u okviru njihove plate za avgust. Preostalih 11.000 sindikalnih radnika dobiće isplatu nakon što njihov sindikat odobri iznos.

  Ranije ovog meseca Lojds banka je najavila mere za pomoć zaposlenima kako bi se izborili sa rastućim troškovima. Računi za energiju i dalje rastu, a inflacija u Velikoj Britaniji dostiže maksimum u poslednjih 40 godina.

  Velika Britanija

  Velika Britanija (AP Photo/Matt Dunham)

  Rols Rojs nudi najveće godišnje povećanje plata

  Portparol Rols Rojsa rekao je za BBC da će 70 odsto radne snage u Velikoj Britaniji dobiti isplatu, dodajući da kompanija takođe „nudi osoblju u radnji najveće godišnje povećanje plata za najmanje deceniju”.

  U toku su razgovori sa sindikatima o poravnanju plata za 2022-2023, rekao je portparol. Pitanje troškova života treba da bude faktor u tim pregovorima.

  Portparol je takođe kazao da će za 11.000 članova sindikata takođe biti ponuđeno povećanje plata od 4 odsto, koje se odnosi na mart.

  Novac, kovanice, plata (Pixabay)

  Kompanije žele da zadrže svoje zaposlene

  Stope plata i mere za pomoć radnicima u Velikoj Britaniji su se povećavale jer su preduzeća pokušavala da regrutuju i zadrže osoblje, nakon što su zvanični podaci pokazali da je bilo manje nezaposlenih nego slobodnih radnih mesta, prvi put od kada je evidencija počela.

  Osoblju Lojds banke ponuđen je paušalni iznos od 1.000 funti za pomoć, nakon što je „Unite the Union“ demonstrirala pre godišnjeg generalnog sastanka prošlog meseca.

  Inflacija, stopa po kojoj cene rastu, trenutno iznosi 9 odsto. Očekuje se da će se ponovo povećati kasnije ove godine.

  Rols Rojs je bio teško pogođen globalnom pandemijom koronavirusa. Ona je uticala na potražnju za njegovim motorima za avione, pošto je međunarodni vazdušni saobraćaj prekinut.

  U 2020. godini kompanija je objavila planove da smanji svoju globalnu radnu snagu za 9.000 do kraja ove godine, pri čemu će 3.000 tih poslova biti u Velikoj Britaniji. Tada je rečeno da će biti potrebno „nekoliko godina“ da se industrija oporavi od pandemije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE