Rio Tinto saopštio: Revidiramo dinamiku realizacije Projekta “Jadar"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto

  Rio Tinto saopštio: Revidiramo dinamiku realizacije Projekta “Jadar”

  Usled kašnjenja u ishodovanju Odobrenja za eksploataciono polje, Rio Tinto je revidirao dinamiku realizacije Projekta “Jadar“. Na osnovu trenutnih procena i pod uslovom da se ishoduju sva relevantna odobrenja i dozvole, očekuje se da prva komercijalna proizvodnja bude najranije 2027. godine (prethodno je bilo planirano za 2026. godinu).

  Rio Tinto ostaje posvećen razvoju Projekta “Jadar” i prepoznaje da u daljem napredovanju projekta moramo slušati i poštovati stavove svih zainteresovanih strana. Rio Tinto će iskoristiti dodatno vreme da nastavi angažovanje sa zajednicom i razjasni sva pitanja u vezi sa potencijalnim uticajem projekta na životnu sredinu.

  Dobijanje odobrenja o eksplatacionom polju je neophodan uslov da Rio Tinto formalno podnese Vladi Srbije Studije procene uticaja na životnu sredinu, koje će uključivati javne konsultacije. Studije procene uticaja na životnu sredinu ključne su u proceni i definisanju mera za ublažavanje potencijalnih uticaja na životnu sredinu. Izrada Studije izvodljivosti se nastavlja, a završetak se revidira na osnovu ponovo procenjene dinamike realizacije projekta.

  Rio Tinto je posvećen poštovanju najviših ekoloških standarda i razvoju Projekta “Jadar“ na održiv način, u skladu sa najboljim međunarodnim praksama i svim važećim zakonima i propisima Republike Srbije i Evropske unije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Rio Tinto

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE