Ričard Brenson: Farmeri bi umesto proizvodnje mleka trebalo da uzgajaju kanabis

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ričard Brenson: Farmeri bi umesto proizvodnje mleka trebalo da uzgajaju kanabis

  Biznismen težak nekoliko milijardi dolara (po nekim procenama 4.9 milijardi dolara), Ričard Brenson (Richard Branson) rekao je za novozelandski medij „Newshub“ da bi farmeri trebalo da uzgajaju kanabis umesto što se bave proizvodnjom mleka i uzgajanjem krava.

  Ovaj preduzetnik govorio je tokom vikenda na dobrotvornom događaju. Karta za gala večeru stajala je 1.000 dolara, a za tu cenu gosti su mogli da čuju Brensonove stavove o temi kao što je marihuana, za koju predviđa da će biti prihvatljiva za oko 10 godina, isto kao i vino.

  Takođe je govorio i o ratu protiv droge.

  Radili smo mnogo istraživanja o ratu protiv droga i svi su bili totalna propast, i ono što nam je apsolutno jasno jeste da bi droge trebalo da budu dekriminalizovane, i ljudima koji imaju probleme sa drogom tako će moći da se pomogne,“ rekao je Ričard Brenson.

  Preduzetnik kao veliku poslovnu priliku na Novom Zelandu vidi marihuanu – mogla bi da omogući farmerima novi poduhvat – kanabis a ne krave.

  Trebalo bi da je legalizujete, uzgajate i stavite pod regulaciju,“ rekao je za Newshub. „Mislim da bi to bilo divno zato što je očigledno da zbog količine mlečnih krava koje Novi Zeland ima, stradaju reke, ako biste mogli da iskoristite deo te zemlje za uzgajanje kanabisa, to bi bilo podjednako profitabilno, ako ne i profitabilnije.

  Kada je „Newshub“ upitao federalne farmere šta misle o Brensonovoj ideji, predsednik Vilijam Roleston (William Rolleston) nije bio sasvim protiv toga, kao što bi moglo da se očekuje.

  Farmeri pozdravljaju bilo koju novu mogućnost, i razmatrali bi ovu opciju ako je legalna i profitabilna… Ali dug je put dotle,“ zaključio je.

  [preporucene_vesti ids=”260048, 253282, 248531″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE