Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RGZ: Vlasnici nekretnina u Srbiji među najsigurnijim u svetu

  Srbija je zauzela 10. mesto u Evropi, a 14. u svetu u pogledu sigurnosti vlasništva, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ), pozivajući se na „Globalni indeks sigurnosti vlasništva nad nepokretnostima“ prema novoj Prindeks listi za 2020. godinu.

  Istraživanje je rezultat rada organizacija Global lend alajans (Global Land Alliance) i instituta Oversiz divelopment (Overseas Development Institute) uz podršku Odeljenja za međunarodni razvoj Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i mreže eksperata Omider (Omidyar).

  Rezultati istraživanja, kako se navodi, pokazuju da čak 97 odsto vlasnika nekretnina u Srbiji oseća sigurnost da neće mimo svoje volje izgubiti nepokretnost, a sigurnost vlasništva nad nekretninama predstavlja kamen temeljac ekonomskog i društvenog razvoja.

  Nakon sprovedenih reformi i digitalizacije katastra, podignut je nivo transparentnosti i pouzdanosti informacija o vlasništvu nad nekretninama i to je najvažniji razlog zbog kog se vlasnici nekretnina u Srbiji osećaju sigurnim, ističe RGZ.

  Naglašavaju da je „tako visoko poverenje u sigurnost vlasništva rezultat je reformi koje sprovodi Republički geodetski zavod uz podršku Svetske banke kroz projekat Unapređenje zemljišne administracije“.

  Visoko pozicioniranje Srbije na listi Prindeks (https://www.prindex.net/), ispred velikih ekonomija poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije i SAD, široko otvora vrata za bezbedno investiranje u nepokretnosti u Srbiji, ističe RGZ.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE