RGZ doneo direktivu: Uvode SOFTVER koji onemogućava NERAD zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RGZ doneo direktivu: Uvode SOFTVER koji onemogućava NERAD zaposlenih

  Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) donelo je direktivu o normiranju radnih procesa u službi za katastar nepokretnosti, čiji je cilj da spreči korupciju i omogući potpunu transparentnost rada, saopštio je danas RGZ.

  Direktor RGZ Borko Drašković je istakao da direktiva “pokazuje nultu toleranciju rukovodstva prema neradu zaposlenih i da je podržana novim softverskim rešenjem koje onemogućava nerad”.

  Cilj je da se se ubrza proces rada i skrati vreme rešavanja predmeta, koje je u proseku već smanjeno tri puta u odnosu na vreme čekanja pre šest godina, navedeno je u saopštenju.

  “Novo softversko rešenje omogućava praćenje pojedinačne efikasnosti radnika, čime se značajno poboljšava brzina rešavanja predmeta. Sistem omogućuje da se vidi ko radi a ko ne, ko namerno zadržava odredjeni predmet sa ciljem da primi mito, odnosno iznudi novac, a ko radi savesno i efikasno, bez usporavanja radnog procesa”, naveo je Drašković.

  On je kazao da bez obzira da li je “nerad posledica nemara, neznanja, namere ili političkog delovanja”, kvalitetna usluga gradjanima ostaje prioritet RGZ.

  Drašković očekuje da će direktiva, kao i svaka antikorupcijska mera, izazvati otpor i nezadovoljstvo  izvesnog dela radnika, ali je istakao da je pažljivo napravljena i da se vodilo računa o izazovima koji mogu nastati u njenoj primeni, odnosno da će taj sistem štititi i gradjane i radnike.

  Softver će beležiti i sve teškoće u procesu rada, a saopštenju je naglašeno da je direktiva o normiranju radnih procesa u službi za katastar nepokretnosti RGZ doneta prvi put, kao i da normiranje bazirano na direktivi nema za cilj samo da se kazne loši radnici, već i da se nagrade oni koji doprinose efikasnom radu te institucije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE