Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rezultati su stigli, Xiaomi u trećem kvartalu broj 1 u Srbiji

  Xiaomi, globalni brend koji se bavi proizvodnjom mobilnih telefona , u trećem kvartalu bio je broj 1 u Srbiji, prema podacima IDC-a. Podaci se odnose na „sell in“, odnosno na  broj telefona koji je Xiaomi isporučio na tržište Srbije tokom trećeg kvartala 2021. godine, od Jula do Septembra.

  Lokalni rezultati iz trećeg kvartala prate odlične parametre na globalnom nivou tokom drugog kvartala tokom koga su ukupni prihodi kompanije Xiaomi iznosili 87,8 milijardi RMB, što predstavlja povećanje od 64,0% u odnosu na prethodnu godinu. Prilagođena neto dobit za taj period iznosila je 6,3 milijarde RMB, što je povećanje od 87,4% u odnosu na prethodnu godinu. I ukupni prihod i prilagođena neto dobit dostigli su rekordne vrednosti u drugom kvartalu, što pokazuje izuzetnost poslovnog modela i robusnost poslovanja.

  Globalna ekspanzija kompanije Xiaomi, kao i transformacija u nove maloprodajne kanale, bili su važna pokretačka snaga koja je omogućila kompaniji ovako velike uspehe na mnogim svetskim tržištima, pa i na tržištu Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: XIAOMI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE