Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Renta bez kupovine nekretnine

  Rentna štednja, novi proizvod u ponudi 3 Banke

  3 Banka je štedišama ponudila novi proizvod, kao odgovor na potrebe klijenata koji žele da investiraju svoju ušteđevinu tako da im donosi mesečni prihod.

  U pitanju je Rentna štednja, oročena štednja u dinarima i evrima, kod koje se kamata isplaćuje svakog meseca. Rok oročenja je 60 meseci za evre, odnosno 25 meseci za depozite u domaćoj valuti. Nominalna kamatna stopu je 3,5 odsto na deviznu, odnosno 5,5 posto na dinarsku štednju (EKS 3,02% i 5,64%).

  U zavisnosti od iznosa, valute i perioda oročenja, korisnici mogu da ostvare prihod i do 250 evra mesečno, odnosno do oko 55 hiljada ukoliko se odluče za štednju u dinarima.

  Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke je objasnio da je ovaj proizvod svojevrsna zamena za ulaganje u nekretninu za rentiranje:

  Ulaganje u nekretninu je svakako dobar izbor jer vam ona ostaje u trajnom vlasništvu, a donosi mesečni prihod. Sa druge strane, da biste taj prihod ostvarili, potrebno je da najpre pronađete adekvatnu nekretninu na atraktivnoj lokaciji. Sledi renoviranje, opremanje, potraga za zakupcima, održavanje, krupne i sitne popravke. Da ne pominjemo rizik od neredovnog plaćanja zakupa.

  Svesni izazova sa kojim se susreću vlasnici nekretnina, odlučili smo da im ponudimo alternativu. Mogućnost da ostvare isti, pa u nekim situacijama i viši mesečni prihod, tako što će umesto kupovine nekretnine svoj novac oročiti u banci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE