Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Reno zadržao Gona za direktora i pored hapšenja u Japanu

  Francuski proizvođač automobila Reno (Renault) je izjavio da je odlučio da zadrži Karlosa Gona (Carlosa Ghosna) za generalnog direktora kompanije, iako je uhapšen u Japanu zbog optužbi za zloupotrebu imovine partnera Nisan (Nissan) i lažno prijavljivanje prihoda.

  Upravni odbor Renoa objavio je sinoć da će „broj dva“ firme Tijeri Bolor (Thierri Bollore) privremeno zameniti Gona.

  Francuski proizvođač automobila je saopštio da će dalje učvrstiti savez sa Nisanom. Reno i Nisan su udruženi u grupu sa manjim proizvođačem automobila Micubiši motorsom (Mitsubishi Motors).

  Japanska i francuska vlada potvrdile su sinoć podršku grupi Renault-Nissan-Mitsubishi. Ova grupa je među najvećim partnerstvima u automobilskoj industriji u svetu, sa oko deset miliona prodatih vozila.

  Pre nego što je ušao u Reno, Gon je radio za Mišelin (Michelin ) u Severnoj Americi.

  Gonu se pripisuje zasluga da je doveo do izvanrednog preokreta u Nisanu u prethodne dve decenije, spasavajući kompaniju s ivice bankrota pošto je poslat iz Renoa. U prethodne dve decenije imao je neobično istaknuto mestu u Japanu gde su i dalje retki stranci na rukovodećim pozicijama velikih kompanija.

  Sud u Tokiju odobrio je produženje pritvora Karlosa Gona (Carlos Gohn) šefu grupe Reno-Nisan-Micubiši za još deset dana, do 30. novembra, javili su danas japanski mediji.

  Izvor: Radio Slobodna Evropa

  Foto: Screenshot

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE