Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Regionalni centar za ekološko pravo

  Osnovan prvi Regionalni centar za ekološko pravo na Zapadnom Balkanu

  Regionalni centar za ekološko pravo (The Regional Centre for Environmental Law – RCEL) otpočeo je sa radom. 

  RCEL je udruženje osnovano sa ciljem promocije, razvoja i edukacije stručne i opšte javnosti u oblasti ekološkog i energetskog prava u zemljama Zapadnog Balkana. RCEL-ov tim pružaće podršku javnoj upravi, civilnom sektoru, privredi i građanima u svim izazovima koje ekološko i energetsko pravo pred njih postavi.

  Ono što izdvaja RCEL od ostalih sličnih organizacija jeste tim najeminentnijih regionalnih eksperata, pravnika i advokata iz oblasti ekološkog i energetskog prava, koji imaju jedan od kompleksnijih zadataka današnjice, a to je da svojim radom pokažu da se ekološki napredak i ekonomski razvoj mogu postići zajedno, primenom principa održivosti u praksi.

  Na čelu RCEL-ovog tima nalazi se predsednica Upravnog odbora, redovni prof. dr Mirjana Drenovak-Ivanović, vodeći stručnjak za ekološko pravo u ovom delu Evrope, kao i u Srbiji.

  U okviru RCEL-ovog tima deluje Regionalni savet kao savetodavni organ koji pruža podršku stručnom timu RCEL-a u implementaciji aktivnosti i ciljeva udruženja u zemljama Zapadnog Balkana. Regionalni savet čine:

  • vanredni prof. dr. Amina Nikolajev (Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu),
  • vanredni prof. dr. Ilina Cenevska (Pravni fakultet Sv. Ćirila i Metodija u Skoplju),
  • redovni prof. dr. Maja Kostić-Mandić (Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici).

  RCEL je osnovan sa namenom da pruži doprinos jačanju ekološke i energetske održivosti, koristeći i unapređujući postojeće zakonske okvire, kao i podizanju svesti o značaju ove teme kroz povezivanje i razmenu znanja u ovoj oblasti među zemljama Zapadnog Balkana.

  Kao svoje glavno sredstvo, RCEL-ov tim koristi snagu prava da sprovede promene koje će garantovati održivi razvoj privrede i zdravu životnu sredinu za građane. Vrednosti kojima se Regionalni centar za ekološko pravo rukovodi su stručnost, nezavisnost, transparentnost, integritet, briga i javni interes.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Regionalni centar za ekološko pravo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE