Predstavljamo naše BIZmame: Žena, majka, kraljica DRAGANA MARINKOVIĆ-DIMITRIJEVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo naše BIZmame: Žena, majka, kraljica DRAGANA MARINKOVIĆ-DIMITRIJEVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Naša prva BIZmama je Dragana Marinković-Dimitrijević, Key Account Manager u SmartVision-u.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Rad od kuće je, što se našeg tima tiče, opcija koja je postojala i ranije, tako da su osnove takvog načina rada postavljene mnogo pre vanrednih okolnosti. Moj posao je izuzetno dinamičan i podrazumeva mnogo kontakata, konstantne prisutnosti i ažurnosti, paralelnog rada na više projekata… ali sve to je, zahvaljujući novim tehnologijama, moguće realizovati i iz kućne kancelarije. Činjenica je da je u jednom trenutku obim posla opao, ali zahvaljujući fleksiblinosti i proaktivnosti tima, pokrenuli smo neke nove inspirativne projekte na kojima sada radimo gotovo punim kapacitetom.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Kuvanje! Sve mi bolje ide, sve više uživam u njemu i zaista počinjem da se osećam MOĆNO u kuhinji 😊.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Pozitivna strana je mogućnost da budete stalno sa svojom porodicom. Pored brojnih obaveza na različitim poljima, provodimo kvalitetno vreme sa svojom devojčicom i zajedno uživamo u njenom ružičastom svetu jednoroga i princeza.

  Šta vam je najteže palo?

  Najteže mi je palo odsustvo socijalnih kontakata koji su činili značajan segment mog poslovnog, ali i privatnog života.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Nije preterano važno ako danas ručak kasni, ili vam novi recept nije uspeo, svi sada učimo neke nove stvari u kojima ne možemo odmah biti eksperti. Ali, i u učenju je draž, zar ne?

  Potrudite se da napravite takvu organizaciju, a pre svega podelu poslova i kućnih obaveza, tako da svi članovi porodice budu uključeni u svakodnevno funkcionisanje domaćinstva.

  Planirajte, kuvajte, servirajte i radujte se tome, pokušajte da se opustite i uživate u takvim trenucima, jer kad se sve bude vratilo u standardne tokove, nedostajaće vam sve to, sigurna sam.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE