Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razotkrivanje naučnih mitova od 5-8. decembra na Beogradskom sajmu

  U doba neprestanih i brzih promena, svakodnevno smo zatrpani velikom količinom informacija, kako istinitih, tako i onih iskrivljenih, te je radoznalost, bistar um i kritičko razmišljanje postalo ključno oruđe protiv zabluda.
  Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja i ujedno pravo mesto za otkrivanje istine, održaće se od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Trinaesti po redu, festival ove godine nosi naziv „Razotkrivanje“ i posvećen je razbijanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća.
  Glavni festivalski program „Nauka bez prestanka“ provešće znatiželjnike kroz niz naučnih izazova i eksperimenata sa ciljem da razotkriju preživele mitove i objasne porekla brojnih sujeverja.
  Sa druge strane, svoje genijalne izume, veštine i znanja i ove godine će prikazati osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije, u festivalskoj zoni „Ekspert tinejdžeri“.
  Glavna festivalska „Naučno-fantastična bina“ ugostiće u hali 5 naučnike iz celog sveta. Tokom četiri dana na sceni će se smenjivati eksplozivni naučni šou programi iz Francuske, SAD-a, Austrije, Poljske, Češke, Izraela i Estonije.
  Sasvim drugačijom atmosferom odisaće „Mala naučna bina“ u hali 3, gde će se smenjivati tematski naučni kvizovi, savršeni za naučni predah i razigravanje moždanih vijuga, uz razbijanje mitova i zabluda iz stomatologije, istorije, biologije i drugih nauka.
  Svojom postavkom „Znanje pokreće“, kompanija NIS, koja je generalni sponzor Festivala nauke sedmu godinu zaredom, pružiće doprinos aktuelnoj temi manifestacije, razotkrivajući zablude i mitove kada je u pitanju energija, koja predstavlja srž poslovanja kompanije.
  Na štandu NIS-a, posetioci će imati priliku da pronađu zanimljive i interaktivne sadržaje, osmišljene tako da objasne kompleksne naučne fenomene na jednostavan i svima razumljiv način. U okviru specijalno kreiranog NIS Escape Room-a, moći će da kroz timski rad, logičko zaključivanje i sposobnost razotkrivanja misterija, tačnim odgovorima dođu do izlaza. Pored toga, pružiće im se i mogućnost da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE