Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raznolikost gejming industrije Srbije: Sve domaće video-igre sada na jednom mestu

  Na veb-sajtu Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) sada je dostupna i stranica sa svim igrama napravljenim u Srbiji.

  U pitanju je jedinstvena kolekcija koja pruža kompletan uvid u proizvode domaćih gejming kompanija, a igre se mogu pretraživati po platformi i žanru, navodi se u saopštenju Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA).

  Na platformi se nalazi preko 160 naslova. Igre su iz najrazličitijih žanrova, a većina je pravljena za PC i mobilne platforme.

  Najveći broj igara dolazi iz Beograda, Novog Sada i Niša i na njima su radili timovi od jedne osobe do preko 80 ljudi.

  Raznolikost gejming industrije u Srbiji

  Ovo pokazuje veliku raznolikost i potencijal srpske gejming industrije.

  „Smatramo da je veoma značajno imati na jednom mestu sve igre proizvedene u Srbiji, kako bismo omogućili veću vidljivost naših kompanija i prezentovali kvalitet digitalnih proizvoda kojima raspolažemo.” rekla je predsednica upravnog odbora Marija Ilić.

  Po zvaničnom godišnjem izveštaju SGA, igre proizvedene u Srbiji kupljene su i preuzete više od 370 miliona puta u celom svetu.

  Industrija prihodovala 125 miliona evra

  Industrija je prihodovala 125 miliona evra i zapošljava preko 2.300 stručnjaka iz različitih branši.

  Izradu stranice inicirao je i omogućio superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, (kroz projekat Srbija Inovira).

  Članovi asocijacije su timovi, kompanije i pojedinci koji se bave proizvodnjom video igara u Srbiji, kao i drugih usluga i servisa vezanih za ovu, trenutno najrazvijeniju i industriju zabave u svetu.

  Posvećeni su kako našim kompanijama članicama, tako i gejming zajednici i ekosistemu u celini.

  Udruživanjem gejminga i srodnih oblasti (filmska post-produkcija, data science, obrazovanje), odnosno njihovom “gejmifikacijom”, doći će do daljeg razvoja gejminga kroz kreiranje inovativnih tehnologija, servisa ili proizvoda.

  Vizija konzorcijuma Creative Tech Serbia je da domen tablira kao “broj jedan” kreativnu industriju u Srbiji, koja će našu zemlju staviti na lidersku poziciju u oblasti gejminga kada je u pitanju čitav region, dodaje se u saopštenju.

  Superklaster Creative Tech Serbia pokrenut je u okviru projekta ICT HUB-a, „Srbija inovira“, podržanog od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

  Milionske zarade: U ovoj industriji Srpkinje prednjače u Evropi

  Izvor: BIZLife

  Foto: SGA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE