Razgrađuje se 450 GODINA! Kazna za bacanje maski 300 EUR?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razgrađuje se 450 GODINA! Kazna za bacanje maski 300 EUR?

  U jeku epidemije maske i rukavice su nam bile, moglo bi se reći, najbolji prijatelji. Brojevi zaraženih i preminulih su konstantno rasli, a oni koji su morali napolje, mimo preporuke da se ostane kod kuće, najviše su se družili sa ovim rekvizitima.

  Kako je intenzitet epidemije u svetu opao, vanredna stanja i restrikcije postepeno ukidane, pored socijalne distance, ostala je samo još obaveza da se nose maske i rukavice.

  Međutim, dok nas s jedne strane štite, s druge strane, zbog ljudske nepromišljenosti, one mogu da uzrokuju drugu vrstu problema.

  Materijali od kojih se prave maske, rukavice, viziri, pleksiglas koji se sve više koristi, u najvećem broju slučajeva su nerazgradivi ili veoma teško razgradivi.

  Kako navodi Plastick Attack France, za razgradnju hriuških maski u prirodi potrebno je i do 450 godina, prenosi Večernji.hr.

  Ovo je bila i tema tvita koji je za 4 dana podeljen više od 25 hiljada puta.

  Iako se radi o potencijalno zaraznom otpadu, sve češće se on može videti na ulicama. U Francuskoj se razmatra predlog da se uvede novčana kazna od 300 evra za bacanje ovakvog otpada.

  Iako kazna za ugrožavanje javnih površina u Francuskoj već postoji i ona iznosi 68 evra, narodni poslanik francuske Nacionalne skupštine i pokretač ideje da se kazne plaćaju 300 evra Eric Pauget, smatra da ona nije dovoljna.

  Primer neodgovornog odlaganja dezinfekcijskih maramica, rukavica i maski imali smo nedavno u Zagrebu. Ova oprema završavala je u kanalizaciji, a postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda moralo je da se očisti ručno.

  Izvor: BIZlife/Večernji.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE