Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RATEL: Svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatora

  U Srbiji je skoro svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatera, a u 35 odsto slučajava to su činili zbog niže cene usluga, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL.

  Kako je saopštio RATEL, 29 odsto ispitanika promenili su operatera na preporuku poznanika, a 12 odsto zbog promotivnih cena usluga.

  Mogućnost zadržavanja broja telefona prilikom menjanja operatera iskoristilo je 40 odsto ispitanika. Skoro 15 odsto ispitanih nisu znali da mogu da zadrže broj, a oko 11 odsto se izjasnilo da im je novi operater rekao da ne mogu da zadrže stari broj.

  Više od trećine ispitanih nema SIM karticu, ni telefon koji podržava 4G mrežu, a dve trećina ispitanika koristi su do tri gigabajta podataka mesečno.

  „Кvalitet usluga prenosa podataka koji pružaju sva tri operatera u Srbiji je veoma dobar i na nivou je mobilnih mreža u Evropi. Medjutim, jedna trećina mobilnih korisnika nema ili ne koristi internet na mobilnom telefonu“, naveo je u saopštenju RATEL.

  Dodaje se da su sva tri operatera mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji imaju zadovoljavajući kvalitet usluga koje pružaju korisnicima koji, s druge strane, ne upotrebljavaju u raspoloživom kapacitetu usluge koje su im omogućene.

  U istraživanju RATEL-a sprovedenom u novembru ove godine učestvovalo je 1.200 ispitanika.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: T.K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE