Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RATEL kaže mts ponovo najbolji

  Četvrtu godinu zaredom, mts je proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji na uporednom testiranju kvaliteta usluga koje pružaju mobilni operatori, a koju sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). mts je ostvario najbolji ukupni rezultat u vrednosti od 88,70 (od mogućih 100) poena, čime je ne samo ostavio za sobom konkurenciju, već nadvisio i svoj prošlogodišnji rezultat.

  Milioni naših korisnika su naša najveća inspiracija i ovu nagradu želimo da podelimo sa njima. Naša posvećenost da im pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu, ono je što mts mrežu drži na vodećoj poziciji već četvrtu godinu uzastopno. Namera nam je da i ubuduće opravdavamo njihovo poverenje, jer su korisnici za nas broj 1, izjavio je tim povodom Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

  Zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju infrastrukture i konstantnom unapređenju kvaliteta usluga u svim kategorijama, mts već godinama potvrđuje svoju poziciju najbolje mreže. Kako po merenjima RATEL-a, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, tako i prema rezultatima ispitivanja eminentnih stranih kompanija.

  Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža tokom septembra, oktobra i novembra 2022. godine testirane su:

  • govorna usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i
  • usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu).

  Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje Web browsing-a, usluge prenosa podataka malog fajla, YouTube i WhatsApp poruka.

  Testovi su, u skladu sa primenjenom metodologijom, sprovedeni u različitim kategorijama:

  • testiranja u gradovima (velikim, srednjim i malim)
  • na putevima (autoputevi, glavni i ruralni) i
  • u komplementarnim zonama (železnički koridori i Hot-spot-ovi).

  Izvor: BIZLife

  Foto: mts

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE