Rajfajzen banka u Srbiji KUPILA Kredi agrikol

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rajfajzen banka u Srbiji KUPILA Kredi agrikol

  Rajfajzen (Raiffeisen) banka u Srbiji kupila je 100 odsto akcija Kredi agrikol (Crédit Agricole) banke, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA lizing Srbija.

  Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Rajfajzen banke International (RBI) AG.

  Ukoliko se ta ova transakcija uspešno okonča, plan je da se Kredi agrikol banka sa sedištem u Novom sadu pripoji Rajfajzen banci čija je centrala u Beogradu, a CA lizing pripoji Rajfajzen lizingu.

  “Uvereni smo da bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo”, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji Zoran Petrović.

  Predsednik Izvršnog odbora RBI Johan Štrobl (Johann Strobl) je istakao da je Srbija veoma interesantno tržište za tu banku i nudi veliki potencijal rasta.

  “Kredi agrikol Srbija strateški savršeno odgovara našoj banci i lizing kompaniji u Srbiji i ta akvizicija bi podržala dodatnu mogućnost rasta na ovom tržištu”, kazao je on.

  Kredi agrikol banka u Srbiji ima oko 356.000 klijenata i tržišni udeo od 20 odsto u finansiranju agrobiznisa.

  Ta banka je u drugom kvartalu 2021. godine imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Rajafajzen banke iznosila 3,4 milijarde evra.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE