Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rafinerija nafte

  Rafinerija nafte u Pančevu dobila novu ekološku integrisanu dozvolu

  Rafinerija nafte u Pančevu, prerađivački kompleks kompanije NIS, dobila je novu integrisanu IPPC dozvolu kojom se potvrđuje da je proizvodni proces u Rafineriji usklađen sa najvišim domaćim i evropskim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

  Prvu integrisanu dozvolu pančevačka Rafinerija dobila je 2017. godine čime je postala prvo energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo dozvolu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine. Novom integrisanom dozvolom obuhvaćen je i kompleks „Duboke prerade“ u Rafineriji, koji je počeo da radi u 2020. godini. Ovaj kompleks je vredan više od 300 miliona evra, a pored ekonomskih efekata doneo je i značajne ekološke benefite kao što su prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora i značajno smanjenje emisije zagađujućih materija.

  Integrisana IPPC dozvola predstavlja najznačajniji dokument koji jedan operater može da dobije čime je još jednom potvrđeno da je pančevačka rafinerija među najkvalitetnijim evropskim proizvođačima i bitan činilac obezbeđenja kontrolisanih uslova zaštite životne sredine.

  „U Rafineriji nafte Pančevo konstantno radimo na savremenim tehnologijama i unapređenju zaštite životne sredine, a poslovanje u skladu sa najboljim praksama u oblasti ekologije ostaje naš imperativ. Dobijanjem nove, druge po redu, integrisane IPPC dozvole, potvrđujemo da su održivi razvoj i društvena odgovornost naše strateško opredeljenje i temeljna praksa koju neprestano usavršavamo, u korist zajednice u kojoj živim i radimo“, izjavio je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u kompaniji NIS.

  Rafinerija nafte Pančevo jedna je od najmodernijih i ekološki najnaprednijih u ovom delu Evrope, a u modernizaciju prerađivačkog kompleksa NIS-a od 2009. godine investirano je više od 800 miliona evra. Značajan deo ovih sredstava bio je namenjen ekološkim projektima i biznis projektima koji značajno unapređuju zaštitu životne sredine, a u poslednjih 15 godina u oblast zaštite životne sredine u pančevačkoj rafineriji uloženo je oko 95 miliona evra. Pored toga što predstavlja dokaz opravdanosti ulaganja u ekološke projekte i unapređenje proizvodnih procesa u cilju zaštite životne sredine i povećanja energetske efikasnosti, integrisana IPPC dozvola predstavlja i obavezu da Rafinerija nafte Pančevo nastavi sa odgovornim odnosom pri realizaciji svih svojih aktivnosti i značajnim ulaganjima na polju zaštite životne sredine, uz primenu najboljih dostupnih tehnika i praksi.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Kompanija NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE