Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radovi

  Momirović: Radovi na tri lokacije da bi se obezbedila plovnost na Savi i Dunavu

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je nivo Dunava dostigao istorijski minimum. Istakao je da se na tri lokacije u Srbiji izvode interventni bagerski radovi kako bi se obezbedila plovnost Dunava i Save.

  „Očekujem da ćemo radove na sektoru Čortanovci završiti u narednih mesec dana, kod Futoga za sedam do deset dana, a na Savi kod Bariča za dve do tri nedelje“, kazao je Momirović prilikom oblaska radova kod Čortanovaca, saopštilo je ministarstvo.

  Momirović je objasnio da Srbija interveniše samo na te tri lokacije kada je reč o Savi i Dunavu. Prema njegovim rečima, ostali delovi tih reka su plovni, iako je vodostaj nizak.

  Tomislav Momirović, radovi

  Tomislav Momirović, radovi (BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/MO)

  „Praktično od Bugarske do Nemačke svuda postoje problemi zbog niskog vodostaja. Mi smo bili prinuđeni da brzo reagujemo i obezbedimo takozvanu minimalnu plovnost rečnih puteva u Srbiji“, naveo je ministar.

  On je objasnio da je cilj tih radova da se obezbedi propisana dubina plovnog puta, kako bi se omogućilo snabdevanje ugljem sa reka. Naglasio je da je za to potrebno da plovni put bude regulisan i u Bugarskoj, ali da očekuje da će se i to desiti u skorije vreme.

  Načelnik odeljenja za poslove lučkih kapetanija Milan Nikolić kazao je da je sektor kod Čortanovaca na tom delu plovnog puta najkritičniji. Naveo je da je minimalna dubina u tom delu oko 2,2 metra.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE