Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radost za gejmere: Spremaju se konzole nove generacije

  Microsoft radi na paru sledeće generacije Xbox konzola pod imenom Anaconda i Lockhart, prenosi B92.

  Nove dve konzole će navodno imati sličnu dinamiku kao i aktuelne Xbox One X and Xbox One S, s tim što se veruje da će Anaconda biti skuplja i moćnija jedinica, dok će Lockhart biti jeftiniji osnovni model. 

  Prema izveštajima, koji potiču iz Windows Central-a, Microsoft planira da pusti konzole u prodaju ​​2020. godine.

  Ove vesti dolaze posle sličnog izveštaja o tome, kako Soni radi na PlayStation-u 5, koji je takođe najavljen za 2020. godinu.

  „Anaconda konzola će biti moćnija i skuplja, pružajući vrhunsko iskustvo igranja. Takođe smo čuli da Microsoft istražuje tehnologiju kako bi dramatično smanjio vreme učitavanja, potencijalno uključujući i SSD skladištenje u paketu“, izveštava Džez Korden (Jez Corden) iz Windows Central-a.

  „Konzola sledeće generacije Lockhart biće pristupačna SKU, pružajući iskustvo igranja u paketu na sledećoj generaciji Xbox-a, potencijalno snažnim kao što je trenutni Xbox One X hardverski, s poboljšanjima pod poklopcem konzole.“

  I Anaconda i Lockhart navodno spadaju pod Microsoft-ov kodni naziv „Scarlet“, porodicu konzola koje takođe uključuju i ručne i cloud-igrice.

  Xbox One je predstavljen 2013. godine, nakon što je kodiran Durango, dok je 2017. Xbox One X bio pod šifrom Scorpio.

  Dok je PlayStation najavio povlačenje na konferenciji 2019 E3, po prvi put u 24-godišnjoj istoriji – to je u velikoj meri podstaklo glasine o tome da se kompanija fokusira na konzolu sledeće generacije – Xbox će i dalje biti prisutan, kao i Nintendo.

  Microsoft zvanično nije komentarisao glasine o sledećoj generaciji.

  Izvor: B92

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE