Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  radno vreme za praznike

  RADNO VREME prodavnica za uskršnje praznike: Šta radi, a šta ne?

  Pravoslavni vernici obeležiće Uskrs u nedelju 24. aprila, a zbog praznika zvanični neradni dani su petak, 22. april i ponedeljak. 24. april.

  Za uskršnje praznike prodavnice, ustanove, pijace radiće po izmenjenom režimu, a evo i pregleda do sada prikupljenih informacija:

  Prodavnice

  Tokom uskršnjih praznika prodavnice Univerexporta radiće po redovnom radnom vremenu 22. i 23. apirla, u petak i subotu. Za Uskrs, 24. aprila, većina prodavnica Univerexporta širom Srbije neće raditi. Ova kompanija objavila je spisak prodavnica koje će tog dana raditi po izmenjenom režimu, a spisak možete pogledati na OVOM LINKU.

  Kada je u pitanju Lidl, ovaj lanac prodavnica širom Srbije takođe će raditi izmenjeno.

  Na Veliki petak, prodavnice će raditi do 18 časova. U subotu i ponedeljak će Lidl raditi redovno, dok u nedelju nijedna Lidlova prodavnica u Srbiji neće raditi.

  radno vreme za praznike

  radno vreme za praznike, banane, neradni dani, prodavnice, pixabay

  Robna kuća Ikea takođe je objavila da će raditi po delimično izmenjenom režimu. Kako su naveli na sajtu, svim danima osim u nedleju, 24. aprila, radiće standardno od 9 do 20 časova. U nedelju Ikea neće raditi uopšte.

  Kada su u pitanju dm drogerije, radno vreme takođe će biti izmenjeno.

  Drogerijski lanac dm na Veliki petak će raditi po skraćenom radnom vremenu do 17  ili 18 časova u zavisnosti od konkretnog objekta, dok u subotu, 23. aprila, važi uobičajeno radno vreme.

  Na Uskrs 24. aprila, dm prodavnice neće biti otvorene, dok će tokom drugog dana ovog praznika raditi po prilagođenom vremenu.

  O radu pojedinačnih dm prodavnica tokom predstojećih praznika kupci mogu da se informišu na ovom linku.

  Mercator prodavnice sutra će raditi od 9 do 18 časova, u subutu će raditi normalnim radnim vremenom, od 9 do 22 časa, dok je u nedelju, 24. aprila, neradan dan.

  Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice neće raditi na dan Uskrsa, 24.aprila i za 1.maj.

  Prodavnice će u petak 22. aprila raditi skraćeno, do 18 časova, dok će u subotu 23.aprila i u ponedeljak 2.maja biti otvorene prema regularnom radnom vremenu.

  Pošta Srbije

  Radno vreme za praznike, od 22. do 25. aprila 2022. godine, koje će primenjivati Pošte Srbije biće nešto drugačije od uobičajenog. Radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 72 pošte u celoj zemlji, navodi se iz Pošte Srbije.

  Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, rade neizmenjeno – non-stop.

  Kako ističu, u petak 22. aprila i ponedeljak 25. aprila, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru. Ove pošte biće otvorene i u subotu 23. aprila, a tog dana dežuraće i druge pošte u većim gradovima i turističkim centrima.

  Na Vaskrs, u nedelju 24. aprila, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

  Pijace

  Sve pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća Gradske pijace 22, 23. i 25. aprila kao i 1, 2. i 3. maja imaće uobičajeno radno vreme za praznike od 6.00 do 19 časova, saopšteno je iz tog preduzeća.

  Zelene pijace neće raditi na Uskrs – u nedelju 24. aprila – osim pijaca Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac, koje će raditi u periodu od 6.00 do 13 časova.

  Pijaca OTC Novi Beograd u petak 22. aprila, kao i 1. i 3. maja, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8.00 do 16 časova, dok će na Uskrs – u nedelju 24. aprila i u ponedeljak 2. maja pijaca biti zatvorena.

  Parking na pijaci Zemun na Uskrs – u nedelju 24. aprila i 1. maja radiće 24 časa.

  Tržni centri

  Tržni centri radiće 22. aprila do 18.00. U subotu, 23. aprila, imaće redovno radno vreme, a u nedelju će svi tržni centri biti zatvoreni (osim bioskopa u tržnim centrima – koji rade). Od ponedeljka, 25. aprila – radiće redovno.

  radno vreme za praznike

  radno vreme za praznike, prodavnice, tržni centri, pixabay

  Javni gradski prevoz

  Organizacija javnog gradskog prevoza putnika u Beogradu za nastupajuće praznike, od 22. aprila do 3. maja 2022. biće malo drugačija nego inače.

  Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će na svim linijama javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika, biti primenjeni sledeći redovi vožnje: U petak, subotu i ponedeljak, 22, 23. i 25. aprila, važiće red vožnje koji se primenjuje subotom; Za Uskrs, 24. aprila, važiće red vožnje koji se primenjuje nedeljom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE