Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radno mesto za nevericu: U 21. veku traže „EVIDENTIČARA uplata roditelja“

  Dečiji vrtić „Marjan“ u Splitu objavio je konkurs za radno mesto koje je izazvalo veliku pažnju hrvatske javnosti.

  Reč je o evidentičaru uplata roditelja, piše Slobodna Dalmacija.

  Dečji vrtić u Hrvatskoj za to radno mesto na neodređeno zapošljava jednu osobu s probnim rokom u trajanju od 60 dana. Konkurs traje od danas 2. do 10. novembra ove godine, a mogu se prijaviti svi kandidati sa srednjom stručnom spremom ekonomskog smera.

  Ovaj „retro“ naziv radnog mesta izazvao je veliki interes javnosti. Brojni su podrugljivo reagovali, ali u ekonomski teškoj i neizvesnoj situaciji, verujemo da bi veliki broj sugrađana bio zadovoljan da uprazne to radno mesto u vrtiću, navodi ovaj medij.

  Kako piše, po objavi saglasnosti za zapošljavanje osobe koji će obavljati te poslove, splitski ogranak SDP-a se „slatko“ narugao nazivu radnog mesta evidentičara uplata roditelja, misleći da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara maštovito osmislio bilo kakvo radno mesto za nekog iz HDZ-a.

  Čin poprima i istorijske razmere jer se jedno od radnih mesta naziva: „Evidentičar uplata roditelja“ – verovatno presedan u hrvatskom jeziku. Dok se budete smejali nazivu, setite se da neko od vaših bližnjih, prijatelja ili poznanika radi osam sati dnevno, često i teške fizičke poslove za 4000 kuna dok će neki hadezeovac brojati uplatnice za istu ili veću naknadu u udobnosti svoje kancelarije i sve to ćete vi platiti“, napisao je Goran Šarotić, član Saveta za privredu splitskog SDP-a.

  Ali, očigledno se nisu dobro informisali, navodi Slobodna Dalmacija.

  Slično kao što u hrvatskim zakonima još uvek postoje kazne u valutama nemačke marke, koje ni HDZ-ovci, a ni SDP-ovci godinama nisu prebacili u kune, tako je naziv tog radnog mesta definisan Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i načinu rada Dečjeg vrtića „Marjan“. Spomenuti pravilnik datira još od 1991. godine, o čemu je SDP-ovce obavestio gradonačelnik Krstulović Opara.

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE