Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  Radna grupa kao da „kupuje vreme“: U Fijatu NIŠTA novo

  U pregovorima u okviru radne grupe koja treba da se bavi rešavanjem otvorenih pitanja o statusu radnika Fijatove fabrike u Kragujevcu, nema ničeg novog, nema dogovora niti pomaka, rekao je agenciji Beta član pregovaračkog tima iz Samostalnog sindikata Saša Đorđević.

  Đorđević je ocenio da posle trećeg sastanka radne grupe u Kragujevcu nema nikakvih novih informacija i da to „dodatno iritira radnike“. On je istakao da, kao i na prethodna dva sastanka, uopšte nije bilo reči o visini otpremnine.

  „Verovatno čekaju sredu, 15. jun kada se završava prijavljivanje za dobrovoljni odlazak, da vide koliki je to broj ljudi. Prema našim saznanjima, to mali je broj ljudi do sada prijavljenih za rad u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu“, rekao je Đorđević.

  Dodao je da i dalje nema konkretnih dogovora odnosno ničega što je stavljeno na papir.

  „Očekivali smo da konkretizujemo ono što smo dogovorili u petak na drugom sastanku, u vezi sa kategorijama radnika koji bi bili zaštićeni i zadržali posao u Fijatu, ali do toga nije došlo“, rekao je Đorđević i ocenio da članovi radne grupe iz Beograda nisu bili pripremljeni, kao da su došli u Kragujevac „da razgledaju grad“.

  Radnici Fijata ispred fabrike (YT Scrn)

  Đorđević je naveo da nije formalizovan ni predlog rešenja dat na prvom sastanku radne grupe koji se odnosi na radnike koji će ostati bez posla ukoliko se ne izjasne za odlazak u inostranstvo.

  Naime, tada je predloženo da na birou sačekaju zapošljavanje u drugim firmama uz minimalac koji će primati najduže dve godine.

  Prema rečima Đorđevića, utisak je da je radna grupa formirana zbog „kupovine vremena“.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE