Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putin: Ludost EU oko cena gasa

  Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je ludošću politiku Evropske unije (EU) o cenama gasa i odbacio sve optužbe protiv Rusije po tom pitanju.

  Na sastanku Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte, Putin je optužio zapadne zemlje da su objavile ekonomski rat Rusiji.

  „Kolektivno Zapad se obrušio na nas ekonomskim ratom“, naglasio je Putin, napominjući da su zapadne zemlje pogrešile u računici da će ruska ekonomija zbog toga propasti.

  Putin je rekao da se Rusija suočava sa „neviđenom agresijom kroz sankcije koje imaju za cilj da brzo slome ekonomiju zemlje izazivanjem kolapsa ruske valute, rublje, krađom deviznih rezervi i pokretanjem destruktivne inflacije“.

  Šta da radimo?

  Dodao je da Moskva namerava da preorijentiše svoje snabdevanje energijom na nova tržišta koja brzo rastu, kao što su Azija, Bliski istok, Latinska Amerika i Afrika.

  „EU nastavlja da troši našu robu i usluge, zadržavajući tokove. Takva neravnoteža ne može se nastaviti u nedogled. Šta da radimo? Tražićemo druge, perspektivnije partnere u aktivno rastućim regionima svetske ekonomije. To su Azija, Bliski istok, Latinska Amerika, Afrika“, istakao je Putin.

  Naveo je Istok kao fokus za preorijentaciju ruskog gasa.

  „Važan korak za smanjenje uticaja sankcija i drugih neprijateljskih akcija protiv Rusije biće razvoj lučke i gasovodne infrastrukture na jugu i istoku, uključujući povećanje izvoza prirodnog gasa. Implementacija takvih projekata omogućiće povećanje isporuka gasa na Istok do 48 milijardi kubnih metara do 2025, a do 88 milijardi do 2030. godine“, rekao je Putin.

  Izvor: N1

  Foto: Kremlin.ru

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE