Prvih 100 kandidata na obuci za upravnike zgrada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvih 100 kandidata na obuci za upravnike zgrada

  U Privrednoj komori Srbije u četvrtak počinje obuka za profesionalne upravnike zgrada, za šta se prijavilo više od 100 zainteresovanih.

  Obuka od 50 školskih časova trajaće do 9. juna, kada se očekuje naredni krug obuke. PKS će tokom cele godine organizovati i polaganje ispita radi izdavanja licence u skladu s interesovanjem polaznika, a kako je ranije najavljeno, u pripremi je obuka i u drugim gradovima.

  Po proceni Ministarstva građevinarstva, na osnovu iskustava susednih zemalja, očekuje se da će upravnika stambenih zgrada biti 15.000 do 20.000, a oni koji budu kao upravnici angažovani u više stambenih zgrada, moći će da zarade i mnogo više od prosečne plate.

  U Srbiji bi angažovanje profesionalnog upravnika stambene zgrade trebalo da košta 200 do 350 dinara po stanu, a očekuje se da će veća ponuda doneti i niže cene, a bolji kvalitet njihovih usluga.

  Neke zemlje u susedstvu su uvele profesionalno upravljanje stambenim zgradama kao obavezno, dok u Srbiji vlasnici stanova mogu među sobom da izaberu upravnika ili da angažuju profesionalnog.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE