Prvi ugovori za ZAMENU STOLARIJE, ceo proces prelazi na opštine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi ugovori za ZAMENU STOLARIJE, ceo proces prelazi na opštine

  U Кraljevu će u petak biti potpisani ugovori sa lokalnim samoupravama o subvencijama za zamenu stolarije, odnosno povećanju energetske efikasnosti, najavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

  Kako je precizirala, biće potpisan ugovor sa 67 lokalnih samouprava koje su ispunile uslove za početak realizacije projekta.

  Nakon toga, nastavak procedure je u nadležnosti lokalnih samouprava, koje raspisuju dva javna poziva – za kompanije i građane, rekla je danas ministarka tokom posete Smederevu.

  Istakla je da bi smanjenje potrošnje toplotne i električne energije trebalo da bude nacionalni cilj, zbog toga će ovaj projekat trajati i naredne godine i ukupno će biti potrebno između 400 miliona i 500 miliona evra.

  Mihajlović je ukazala na ključnu ulogu domaćinstava, odnosno pojedinaca u ovom procesu, jer je prosečna potrošnja energije za 40 odsto veća u odnosu na EU.

  Ona je najavila i da će za mesec dana biti završeni podzakonski akti i raspisan javni poziv za subvencije za postavljanje solarnih panela, a procedura za to će biti jednostavna.

  “Učinili smo sve da procedura bude jednostavna i da svako ima želju da učestvuje u tome. To je pitanje korišćenja obnovljivih izvora energije, zdravije životne sredine i nižih računa za utrošenu energiju”, rekla je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE