Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi „Srpski dani osiguranja“

  Prvi “Srpski dani osiguranja“ biće održani od 28. do 30. novembra u Aranđelovcu. Na konferenciji, koju organizuje Udruženje osiguravača Srbije, predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni zvaničnici kao i domaći, regionalni i stručnjaci iz inostranstva, razmatraće reforme u oblasti osiguranja sa akcentom na bezbednost u saobraćaju i osiguranje u poljoprivredi.

  Učesnici će pokušati da izgrade platformu za argumentovanu i konstruktivnu raspravu kroz 10 panela i dva okrugla stola sa otvorenim diskusijama.

  „Ponosni smo što, po prvi put, pokrećemo ovakav vid razmene znanja i iskustva, ali i planova za budućnost teme osiguranja uopšte. Neprocenjiva je prilika da predstavnici države zajedno sa osiguravajućim kućama na jednom mestu istaknu značaj pojma osiguranja i da ga zajednički implamentiramo direktno u Zakone, kad za to dođe vreme. Takođe, ova tema je važna i za same građane kako bi se podigla svest javnosti, što smo i započeli kroz prošlogodišnju kampanju “Osiguraj budućnost“, koja je dobila i svoj epilog u vidu nagrade na ovogodišnjem Kaktus festivalu”– istakao je Duško Jovanović, predsednik Udruženja osiguravača Srbije.

  Konferenciju će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja će o trenutnoj situaciji na srpskom tržištu osiguranja govoriti na panelu “Stanje i izazovi nadzora domaćeg tržišta osiguranja“.

  Prvog dana konferencije govoriće se o direktivama “Solvency II“. Prisutni će moći da čuju stavove i mišljenje na tu tema od jednog od tvoraca tog koncepta, prof. Karela Van Hullea, kao i iskustva iz Slovenije i Hrvatske. Stručnu raspravu prvog dana konferencije zatvaramo okruglim stolom na temu “Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju“ na kojem će, pored osiguravača, učestvovati i predstavnici MUP, Ministarstva finansija, NBS i Poreske uprave.

  Drugog dana konferencije na panelima će biti reči o životnom osiguranju i bankoosiguranju. Okrugli sto biće posvećen uticaju države na razvoj osiguranja u poljoprivredi, a odgovor na pitanje kako unaprediti taj vid osiguranja daće nam stručnjaci iz osiguravajućih društava, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija, PKS i univerzitetski profesori.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE