Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi put od 1954: Otkazana NAJVEĆA IZLOŽBA pasa na svetu

  Organizatori najveće svetske izložbe pasa Krafts (Crufts) u Engleskoj izjavili su da taj događaj, sa tradicijom dugom 130 godina, neće biti održan u julu, zbog pandemije koronavirusa.

  Kenel klub (Kennel Club) koji svake godine organizuje to prestižno takmičenje, odlučio je da otkaže događaj koji je trebalo da bude održan od 15. do 18. jula, zbog „stalne nizvesnosti vezane za pandemiju kovida-19“, i brige za bezbednost hiljada učesnika.

  Ova mera iz predostrožnosti objavljena je u vreme kada je britanska vlada dala 21. juni kao okvirni datum za potpuno ukidanje svih restrikcija uvedenih radi suzbijanja širenja virusa.

  Britanija, koja je najteže pogođena zemlja pandemijom u Evropi sa više od 126.500 umrlih, sada prolazi kroz treće zaključavanje, iz koga se nada da će brzo izaći zbog kampanje vakcinacije, među najuspešnijim na svetu.

  Organizatori izložbe nisu, međutim, tog mišljenja i sa „dubokim žaljenjem“ su doneli odluku da otkažu Krafts, ocenivši da je „vrlo malo verovatno“ da će strane sudije i učesnici moći da prisustvuju, u svetlu nedavnih izjava i pojave trećeg talasa zaraze korona virusa u Evropi.

  „Vrlo smo razočarani što smo morali da otkažemo Krafts prvi put od 1954. godine, i to kada je trebalo bude 130. godišnjica“, izjavio je u saopštenju predsednik organizacije Tom Mater i dodao da nije doneo tu odluku olako.

  Izložba u kojoj učestvuje oko 27.000 pasa bila je u martu 2020. jedan od poslednjih velikih javnih događaja u Velikoj Britaniji pre nego što je premijer Boris Džonson proglasio prvi lokdaun.

  Ove godine Kenel klub već je odložio događaj od marta za juli, zbog trećeg zaključavanja. Sledeće izdanje ovog četvorodnevnog događaja sada je predviđeno za mart 2022. godine.

  Izložba koja je prvi put održana 1891. otkazana je samo tri puta u prošlosti, za vreme Prvog i Drugog svetskog rata i 1954. zbog štrajka električara.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE