Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi otkazi zbog KOVID POTVRDA: Nisu hteli ni vakcinu ni test

  Četvoro zaposlenih u Centru za rehabilitaciju Stančić ostalo je bez posla jer su odbili testiranje koje je uslov za dolazak na posao u sistemu socijalne zaštite i zdravstva.

  Reč je o prvim otkazima vezanima uz odluku Nacionalnog centra civilne zaštite prema kojoj od 4. oktobra svi zaposleni u zdravstvenim i socijalnim ustanovama pri dolasku na posao moraju predati digitalnu kovid-potvrdu, kojom dokazuju da su vakcinisani ili preležali korona virus.

  Ako nemaju jedan od ta dva uslova, dužni su da se testiraju dva puta nedeljno.

  Logoped, psiholog, defektolog i jedan zaposleni u tehničkom osoblju to odbijaju već mesec dana, što ih je koštalo radnog mesta, piše Jutarnji list.

  O svemu se oglasilo i Ministarstvo rada, koje je navelo da su četiri zaposlena odbila da postupe u skladu sa protokolom o uvođenju posebne sigurnosne mere obaveznog testiranja svih zaposlenih u oblasti socijalne zaštite.

  Dodaju da su obzirom na to da nisu dostavili odgovarajući dokaz o vakcinaciji  protiv Kovida 19 ili preležanoj bolesti imali obvezu da se testiraju, a oni su to  odbijali, prenosi Jutarnji list.

  “Stoga je radnicima 8. oktobra upućeno pisano upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa. Budući da su radnici nastavili postupati protivno Odluci, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu uz savetovanje s Radničkim većem, koje je dalo saglasnost na planirane otkaze. Radnicima je s današnjim danom otkazan ugovor o radu zbog takvog ponašanja”, kažu u resornom Ministarstvu.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE