Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi MICHELIN vodič za Beograd preporučio ovih 14 RESTORANA

  Kompanija Michelin prvi put je predstavila MICHELIN vodič za Beograd kako bi proslavila bogatstvo gastronomske scene grada. U ovom prvom izboru preporučeno je 14 restorana, od kojih je jedan dobio oznaku „Bib Gourmand“ od inspektora MICHELIN vodiča.

  Ova oznaka se dodeljuje omiljenim i prepoznatljivim restoranima koji nude visokokvalitetni meni i dobru vrednost za novac.

  Kao i uvek, izbor za Beograd napravili su anonimni i nezavisni MICHELIN-ovi inspektori, koji restorane ocenjuju na osnovu svetskih kriterijuma MICHELIN vodiča, sa ciljem da pruže najbolje preporuke gastronomima širom sveta.

  Ovaj početni izbor obuhvata 14 restorana koji su izabrani za Vodič i uključuje sve, od restorana u tržnom centru, do jednog u nekadašnjoj carinarnici,  a raspon kuhinja je podjednako raznolik, od klasične i autentične (Salon 1905, Gušti mora, JaM) do moderne i kreativne (Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903), od srpske do japanske (Ebisu) ili mediteranske (Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Langouste).

  Oznaka „Bib Gourmand“ dodeljena restoranu Iva New Balkan Cuisine

  Iva New Balkan Cuisine, prijateljski, kvartovski kafić-restoran, nagrađen je MICHELIN „Bib Gourmand“ oznakom zbog odličnog kvaliteta i izvrsne vrednosti za novac. U ovom restoranu modernog izgleda, gurmani mogu da uživaju u tradicionalnim balkanskim receptima.

  Restoran je prepoznatljiv po svojoj posvećenosti održivosti, navodi se u saopštenju.

  Restoran Bela reka se ističe zbog svoje podrške održivosti. Ovoj gradskoj instituciji, vlasnikova farma (smeštena na Homoljskim planinama) obezbeđuje izvrstan asortiman mesa i kozijih sireva, kao i vina sa njihovog imanja.

  Cilj im je promovisanje lokalnih poljoprivrednika i proizvođača, kao i očuvanje identiteta tradicionalne srpske kuhinje.

  „Beograd važno gastronomsko odredište“

  „Ovim izborom Beograd postaje odredište koje Michelin preporučuje zbog svoje ponude bogatih i raznovrsnih gastronomskih iskustava“, objašnjava Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MICHELIN vodiča.

  Kaže da su protekle dve godine bile teške za ugostiteljstvo i turizam, a da je prvi izbor za Beograd takođe važan korak ka jačanju lokalne ugostiteljske delatnosti.

  “Potencijal je ovde stvaran, sa poletnim, mladim, talentovanim profesionalcima spremnim da zablistaju i istaknu lokalnu kulturu. U Beogradu osećamo veoma dinamičnu atmosferu, kao i upečatljivu autentičnost, čak i u kulinarskim iskustvima”, naveo je Pulenek.

  Raznolika kuhinja ove zemlje uslovljena njenim geografskim položajem između Istoka i Zapada i bogatom razmenom koja se odvijala tokom istorije, stvorila je snažnu i raznovrsnu kulinarsku kulturu u kojoj su uočljivi turski, mađarski i drugi balkanski uticaji, navodi se u saopštenju kompanije.

  Srpski pejzaži, koji obiluju bogatom i plodnom zemljom, nude izvanrednu osnovu za kulinarsko izražavanje, sa visokokvalitetnim proizvodima dostupnim tokom svih godišnjih doba.

  Srbija je poznata i po vinogradarstvu, sa osobenim sortama vinove loze. Rezultat je dinamična kulinarska scena, popularna i primamljiva svim gurmanima.

  Izbor MICHELIN vodiča za Beograd za 2022. godinu objavljen je samo u digitalnom format,  spisak se može pronaći na veb-sajtu MICHELIN vodiča i na besplatnim iOS i Android aplikacijama za MICHELIN vodič.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • D. Lukić

   Vodič Michelin oznaku »Bib Gourmand« daje restoranima koji su u »čekaonici« da dobiju prvu zvezdicu. A da bi dobio prvu zvezdicu restoran će morati još malo da podigne nivo usluga i kvalitet hrane, a to nenajavljeno kontrolišu inspektori Michelin-a od trenutka kada restoran dobije oznaku »Bib Gourmand«. Inače, u Hrvatskoj jednu Michelin zvezdicu ima 10 restorana, dok u Sloveniji jednu zvezdicu ima 6 restorana, a dve Michelin zvezdice ima restoran Hiša Franko u kome hranu priprema Ana Roš.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE