Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prve VAKCINE idu u STARAČKE domove

  Korisnici staračkih domova stariji od 70 godina prvi će primiti Fajzer-Biontekovu vakcinu, čije su prve količine od 4.875 doza stigle u Srbiji.

  To je predviđeno planom koji je usvojio Nacionalni koorodinacioni tim za imunizaciju protiv kovida 19.

  „Stariji od 75 godina su najosetljivija kategorija stanovništva, oni će prvi primiti vakcinu, tako je i u većini zemalja u Evropi“, rekao je za Tanjug državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek koji je direktor Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

  U drugoj tranši, koja se očekuje u januaru, biće vakcinisani zdravstveni radnici u kovid sistemu, a zatim i ostalo medicinsko osoblje.

  Đerlek kaže da se očekuje da u januaru stigne između 350.000 i 360.000 vakcina.

  „Ceo operativni plan će biti vrlo dinamičan i menjaćemo ga u zavisnosti od količina doza vakcina s kojima raspolažemo. Mi ćemo napraviti orijentacioni plan“, rekao je Đerlek i dodao da će se pratiti epidemiološka situacija i u skladu sa tim donositi odluke o planu vakcinacije.

  On je naveo da se očekuje da početkom sledeće nedelje počne vakcinacija nakon što, kako kaže, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije odobri i uslužnu dozvolu za Fajzerovu vakcinu.

  Izvor: Sputnjik, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE