Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva kompanija koja je shvatila da je POVRATAK U KANCELARIJE loša ideja

  Manje od tri meseca nakon što je objavio da će se od zaposlenih zahtevati da se vrate u kancelariju najmanje tri dana u nedelji, kompanija Uber je odlučila da od tog plana odustane.

  Kompanija će na globalnom nivou dati svojim zaposlenima koji rade u kancelarijama mogućnost da se prijave za rad na daljinu u potpunosti ili da izaberu sa liste druge kancelarije umesto lokacija pre pandemije, objavio je direktor kompanije na blogu ove nedelje.

  Za one koji se odluče na to da se vrate u kancelariju, Uber traži da tamo provedu najmanje pola svog radnog vremena, ali nudi veću fleksibilnost kako to vreme može biti organizovano.

  „To može biti tri dana nedeljno i dva dana sledeće nedelje, ili pet dana nedeljno u zavisnosti od toga šta najbolje odgovara zaposlenom i njegovom timu“, rekao je direktor.

  To je nagli preokret za Uber i ukazuje na izazove za najveće kompanije u Silicijumskoj dolini koje su zahvaljujući organizaciji omogućile rad na daljinu  tokom čitave pandemije.

  Kao i Uber, Google je u početku najavio da će zahtevati od radnika da se vrate u svoje pre-pandemijske kancelarije nekoliko dana u nedelji  da bi kasnije takođe olabavili tu politiku dozvoljavajući zaposlenima da se prijave za stalni rad na daljinu ili da promene lokaciju svoje kancelarije.

  Iz Ubera su naveli da kompanija nastavlja da prikuplja povratne informacije od svojih radnika i želi da pruži veću fleksibilnost dok otkriva „pravi dugoročni model“ za postpandemijski život.

  „Iako još uvek verujemo u vrednost lične saradnje i zajednice koja gradi, takođe cenimo da naši zaposleni imaju izbor da odluče gde žele da rade dok nisu u kancelariji“, naveo je direktor na blogu .

  Facebook i Tvitter uvrstili su stalni rad na daljinu značajnim delom svoje strategije.

  Tvitter je najavio da bi neki zaposleni mogli da rade od kuće „zauvek“ ako tako odluče, a izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je da planira da najmanje polovinu sledeće godine provede radeći na daljinu.

  Apple će u međuvremenu i dalje zahtevati od zaposlenih da idu u kancelariju najmanje tri dana u nedelji.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE