Prva faza DRUGE fabrike Kontinentala, Vučić ih već ubeđuje i za TREĆU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva faza DRUGE fabrike Kontinentala, Vučić ih već ubeđuje i za TREĆU

  Nemačka kompanija Kontinental obeležila je zavšetak prve faze radova na izgradnji njene fabrike u Kaću, druge u Srbiji, a kompletan objekat od oko 30.000 kvadrata trebalo bi da bude završen do septembra 2022. godine.

  U martu ove godine je otvorena prva fabrika Kontinentala u Novom Sadu, u kojoj se proizvode napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilima, gde je zaposleno 150 ljudi.

  Ukupna ulaganja u obe fabrike su 140 miliona evra i u njima će biti više od 700 zaposlenih.

  Kontinental je pre tri godine u Novom Sadu otvorio Centar za istraživanje i razvoj gde radi više od 600 IT inženjera.

  Zvaršetku prve faze izgradnje fabrike Kontinental, koja je počela u junu ove godine, prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da će to biti najveća fabrika u Srbiji i da će Kontinental biti najveći izvoznik u Srbiji.

  “Doprinos Kontinentala domaćem bruto domaćem (BDP) proizvodu biće više od dva odsto, što nema ni jedna druga kompanija. To je velika stvar za Srbiju, buće ključna prekretnica u razvoju Srbije”, kazao je Vučić.

  Dodao je da ubeđuje rukovodstvo Kontinentala da u Srbiji izgradi i treću “visoko tehnološku mega fabriku” i da to bude u Nišu.

  “Obećavam da će Kontinental za treću fabriku u Srbiji dobiti još veću podršku države. Hvala im što privlače pametne ljude koji bi napustili Srbiju da nije bilo njihove investicije”, rekao je Vučić.

  Najavio je ubrzano uvođenje dualnog obrazovanja u svim sferama i na svim nivoima školovanja.

  Podsetio je da su 2015. godine nemačke kompanije u Srbiji zapošljavale 17.000 ljudi, a sada 75.000. “Srbija ne bi imala ovako uspešan privredni rast da nije bilo nemačkih investicija”, ocenio je Vučić.

  Nemački Kontinental, osnovan 1871. godine, posluje u 59 zemalja i zapošljava više od 240.000 ljudi. Proizvodi sisteme za kočenje, elektroniku, opremu za bezbednost, delove pogonskog sistema i šasije, tahografe, gume i druge delove za automobilsku i transportnu industriju.

  Izvor: Beta

  Foto: AP Vojvodine

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE