Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva evropska avio-kompanija uvodi sedišta „samo za odrasle“ uz doplatu

  Turski avioprevoznik Corendon Airlines otvoriće svoju zonu „Samo za odrasle“ u avionima na odabranim letovima u novembru.

  Ako ste zatekli sebe kako stavljate čepiće za uši na letu ili se nadate da će muzika koja svira na vašem telefonu prigušiti plač uplakane bebe, jedna avio-kompanija odlučila je da vam pomogne.

  Turski avioprevoznik Corendon Airlines najavio je ove nedelje da će ponuditi prostor u kabini bez dece uz dodatnu naknadu na svojim letovima između Amsterdama i Kurasa. Usluga, koja će zvanično početi 3. novembra, biće rezervisana za putnike od 16 i više godina.

  Zona „Samo za odrasle” je namenjena onima koji putuju bez dece ili ljudima koji samo žele miran let bez buke.

  Aerodrom, tarife

  Aerodrom (Unsplash)

  Osnivač Corendon-a Atilaj Uslu rekao je u saopštenju da promena omogućava dodatni sloj odvajanja od onih kojima buka na letovima može lako da odvrati pažnju ili da im smeta, i da bi to moglo biti uteha roditeljima koji se brinu da bi njihova uplakana deca mogla uznemiravati putnike oko njih.

  Putnici koji se ukrcavaju na let Corendon-a mogu rezervisati sedišta ge nema dece u blizini, počevši od 48 dolara u zoni samo za odrasle, koja će se nalaziti na prednjoj strani aviona i biti odvojena od ostatka kabine zidom i zavesom. Biće dostupna 93 standardna sedišta za kupovinu, sa dodatnih devet sedišta koja imaju veći prostor za noge po ceni od 108 dolara.

  To je prva evropska avio-kompanija koja je ponovo odredila kabinski prostor isključivo za odrasle.

  U svetu već postoje sedišta samo za odrasle

  Drugi međunarodni avioprevoznici su implementirali slične programe, uključujući AirAsia X, niskotarifnog prevoznika sa sedištem u Maleziji. Od lansiranja 2013. godine, avio-kompanija je odredila sedam redova na svim rutama za goste starije od 10 godina na dugim letovima A330.

  Ova opcija je i dalje popularna među kupcima. Više od 35.000 sedišta kupljeno je u „Zoni tišine“ u poslednja tri meseca, saopštila je avio-kompanija.

  Nekoliko drugih prevoznika je takođe pokrenulo razmake bez odraslih na svojim letovima, uključujući Scoot, koji radi preko Singapur Airlinesa. Kabine Scoot-in-Silence, koje takođe imaju dodatni prostor za glavu i noge, postale su dostupne 2013. za goste od 12 i više godina.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE