Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRVA DAMA Srbije pozvala region na UJEDINJENU „borbu za SVAKI ŽIVOT“

  Verujem u saradnju i ujedinjenje napora celog našeg regiona, imamo zajedničkoj neprijatelja i isti cilj, poručila je Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u obraćanju na otvaranju prvog regionalnog skupa “Baza retkih bolesti 2020”.

  Ova konferencija održana je u onlajn formatu, zbog aktuelne pandemije.

  Prva dama Srbije istakla je da će Republika Srbija i ona lično nastaviti da se angažuju na ovom veoma značajnom pitanju – borbi protiv retkih bolesti.

  Kako je ukazala, „cilj je da oboleli, među kojima su i deca i odrasli, ostvare pravo na lečenje i na život dostojan čoveka“.

  Nadam se da će nam se svakim novim skupom pridružiti makar još po jedna zemlja regiona, i da ćemo se pridružiti evropskoj referentnoj mreži (retkih bolesti prim. nov.), navela je Vučić.

  Tamara Vučić je takođe ispričala poučnu priču o dva prijatelja i spasavanju kornjača, kako bi ilustrovala važnost borbe za svaki život, navodeći da takvi napori daju smisao ne samo životima onih koje spasavamo, već i “životima svih nas”.

  Organizatori konferencije istakli su da prva dama Srbije „zalaganjem i angažovanjem u okviru svog humanitarnog rada svakodnevno doprinosi unapređenju položaja osoba obolelih od retkih bolesti“.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE