Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva beogradska gimnazija dobila novu laboratoriju za fiziku uz podršku NIS-a

  U Prvoj beogradskoj gimnaziji danas je otvorena nova laboratorija za fiziku čiju je rekonstrukciju i opremanje podržala kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

  Laboratorija je opremljena najsavremenijim učilima koja će omogućiti izvođenje eksperimenata u oblasti fizičkih nauka. Takođe, moderna laboratorija doprineće i održavanju kreativnih radionica koje će učenicima i njihovim profesorima omogućiti da se uspešno pripremaju za regionalna i međunarodna takmičenja.

  Svečanom otvaranju Laboratorije za fiziku u Prvoj beogradskoj gimnaziji prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, predstavnici grada Beograda, Fizičkog fakulteta u Beogradu, Društva fizičara Srbije, kao i rukovodstvo Gimnazije.

  Pored svečanog otvaranja laboratorije, u prostorijama Prve beogradske gimnazije održan je i jednodnevni Festival fizike na kome su učesnici imali priliku da se upoznaju sa aparaturom i eksperimentima koji se izvode u ovoj laboratoriji.

  U okviru društveno odgovornog poslovanja kompanija NIS veliku pažnju poklanja projektima čiji je cilj unapređenje kvaliteta života zajednice u kojoj kompanija posluje. U skladu sa tim, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. NIS je ujedno i prva kompanija koja je dobila prestižnu „Svetosavsku nagradu“ za doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U narednom periodu NIS će nastaviti da podržava projekte koji doprinose unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE