Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Protest auto-škola

  Deo Auto-škola iz cele Srbije protestovalo je ispred Vlade Srbije nezadovoljno odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori.

  Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu „manje važnih ljudi“ zato što se od njih traži da na svakih pet godina polažu licence za instruktore.

  „To ne radi više nijedna struka, ni lekari, arhitekte. Svi imaju seminare unapređenja znanja koje mi, takođe, pohađamo. Nismo protiv seminara, ali jesmo da protiv se izmenama zakona vrši diksriminacija instruktora“, rekao je Janjušević.

  Oni su i protiv predložene izmene po kojoj bi Vlada Srbije umesto minimalne određivala maksimalnu cenu obuke za sticanje vozačke dozvole.

  Kako je rečeno, to bi u prevodu značilo lošiju obuku jer bi svi „jurili“ da ponude što niže cene i obuka više ne bi bila kvalitetna. Instruktori su zatražili da ih primi neko iz vlade.

  Inače, automobili auto-škola parkirani su u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša, ali saobraćaj finkcioniše pošto je blokirana samo jedna saobraćajna traka u jednom smeru.

  Procenjuje se da u Srbiji ima oko 400 auto-škola koje imaju više od 3.000 zaposlenih.

  Licence u nadležnosti agencije

  Povodom zahteva auto-škola oko licenci, Ministarstvo saobraćaja oglasilo se saopštenjem u kojem navodi da je za to nadležna Agencije za bezbednost saobraćaja.

  „Povodom zahteva u vezi sa načinom dobijanja licenci za instruktore vožnje koji su propisani Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, te licence su u nadležnosti Agencije za bezbednost saobraćaja, navodi se u saopštenju.

   

  Izvor: Novosti, N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE