Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prosečna plata u Srbiji 417 evra

  Prosečna neto zarada u Srbiji u julu ove godine iznosila je 49.202 dinara (417 evra), a bruto zarada (sa porezima i doprinosima) 68.029 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

  U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna neto zarada veća za 7,9 odsto nominalno, odnosno za 5,4 odsto realno, a prosečna bruto zarada nominalno je veća za 7,4 odsto a realno za 4,9 odsto.

  Kumulativni rast neto zarada u periodu januar–jul iznosio je 6,2 odsto nominalno i 4,3 odsto realno, a rast bruto zarada 5,8 odsto nominalno, odnosno 3,9 odsto realno.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   "СРБИЈА У СВЕМУ ИСПРЕД ДРУГИХ У РЕГИОНУ"- изјавио ΛV? Да ли овде ΛV мисли да се највише новца отима од пензионера (око 800 милиона евра). Са просечном платом од 417 и пензијом од 211 eра, само су Македонија и Албанија испод, a не у врху Европе. Србија, иза Пољске (5%), има највећи пораст БДП са 4,8%, а Луксембург 3,4%. С друге стране износ БДП је у Србији 6534 (порастао за 300 €/становнику), а у Луксембургу 110.000 евра по становнику (порастао за 3.740 €/становнику), па ко је бољи? Да ли наши политичари разумеју шта причају? Број становника се смањује за више од 150.000 душа годишње и ту смо у врху Европе. По коришћењу контејнера као извор хране и ту смо у врху Европе. То су неки елементи где смо по добром на дну, по лошем на врху Европе, по стандарду смо на нивоу земаља подсахарске Африке. Очекујем да ΛV изјави како код нас тече мед и млеко, а код других нема ни воде. Ако неко лаже слободно га "отерајте у мајчину". Вођо, “Можеш лагати све људе неко време, можеш лагати неке људе све време, али не можеш лагати све људе све време” (Abraham Linkoln).

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE