PROPALI PREGOVORI: Radnici Fijat plastika se UZDAJU u ministarku i inspekciju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PROPALI PREGOVORI: Radnici Fijat plastika se UZDAJU u ministarku i inspekciju

  Posle sastanka predstavnika Fijata, štrajkačkog odbora Fijat plastika i državne miriteljke su u Kragujevcu završeni pregovori uz posredovanje koji su “zvanično i propali”, rekao je Beti predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković.

  On je rekao da na sastanku, koji je održan u Kragujevcu na inicijativu Fijata, poslodavac nije pristao da vrati mašine u fabriku Fijat plastik, koje je izmestio u drugu fabriku za vreme štrajka.

  Miljković je naveo da je vraćanje mašina i radnika na posao bio “uslov svih uslova” u pregovorima sa Fijatom.

  “Fijat je naše radnike koji su radili na tim mašinama poslao na prinudni odmor, a za rad na izmešenim mašinama angažovao druge radnike. Poslodavac je time prekrišio Zakon o štrajku i Zakon o radu”, kazao je Miljković.

  On je rekao da je sada na potezu republička inspekcija rada.

  “U petak me je obavestila ministarka rada Darija Kisić Tepavčević da je poslala inspekciju rada u Fijat plastik. Očekujemo da će inspekcija da utvrdi činjenično stanje u Fijat plastiku i da naloži vraćanje mašina i radnika na posao”, rekao je Miljković.

  On je dodao da ne želi da veruje u to da inspekcija neće upravo tako i da postupi, jer je poslodavac “očigledno prekršio zakone”.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE