Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Proglašena NAJBOLJA SELA na svetu: Među njima i srpsko (FOTO)

  Na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO), Mokra Gora proglašena je za jedno od najboljih turističkih sela sveta.

  Kako se navodi u zvaničnom saoštenju Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu, izabrano je 44 „najboljih sela“ širom sveta, a Mokra Gora je jedno od njih.

  Inače, Mokra Gora je izabrana među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja sveta, „što je jasna demonstracija njenih izuzetnih vrednosti“, navodi se u saoštenju Turističke organizacije Užice.

  „Ovo svetski značajno priznanje će doprineti da turizam postane pokretač ruralnog razvoja i blagostanja, unapređenjem uloge turizma u vrednovanju i očuvanju mokrogorske ruralne zajednice zajedno sa očuvanjem prirodnih, kulturnih vrednosti i raznolikosti“.

  Ovo priznanje je vrhunski uspeh sela Mokra Gora, Turističe organizacije Užice, grada Užica, i Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

  U konkurenciji za najbolje selo su bila još dva srpska sela pored Mokre Gore, a to su Tršić i Gostilje.

  Kriterijumi po kojima su birana „najbolja sela“, navedeni su taksativno na zvaničnom sajtu UNWTO, a oni uključuju kulturne i prirodne resurse, ekonomska i socijalna održivost, održivost životne sredine…

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Turistička organizacija Užica

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE