Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prof. dr Aleksandar Nešković odbio priznanje Lekarske komore: Osećam stid

  Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Aleksandar N. Nešković odbio je da primi nagradu Lekarske komore Srbije za istaknuto angažovanje u borbi protiv virusa covid-19.

  Udruženje Ujedinjeni protiv kovida objavilo je saopštenje sa pisanom izjavom Neškovića koji, kako navodi „umesto nagrade oseća stid“.

  „Smatram da tokom čitavog trajanja epidemije, Lekarska komora Srbije nije ni izbliza dovoljno učinila da zaštiti interese lekara i pacijenata i da je svojom neaktivnošću i neprincipijelnošću doprinela stvaranju atmosfere nepoverenja prema medicinskoj nauci i struci i otvorila prostor za nesmetano divljanje antivaksera i nestručnih kolega u medijima“, istakao je Nešković.

  Dodao je i da Lekarska komora nije jedina odgovorna za ovakav razvoj situacije, ali je odgovornost koju sigurno ima diskvalifikuje da dodeljuje bilo kakva priznanja za angažovanje lekara u borbi protiv pandemije.

  „Kao poseban, katastrofalan i, po mom mišljenju, svesno i namerno učinjen propust od strane rukovodstva i organa Lekarske komore, smatram odsustvo konkretne reakcije na dopis grupe profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu (profesori Slobodan Savić, Đorđe Alempijević, Srđan Milovanović i Aleksandar N. Nešković) i koleginice Elizabete Paunović iz aprila 2020. godine. U tom dopisu se od Lekarske komore Srbije argumentovano zahtevalo da se javno ogradi od brojnih neprofesionalnih istupa Branimira Nestorovića u medijima, u to vreme aktivnog člana Kriznog štaba i redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu. Naime, profesor Nestorović je od početka epidemije u brojnim javnim istupima iznosio naučne neistine, besmislice, nipodaštavao i ismevao opasnost od epidemije i javno promovisao neprimerene obrasce ponašanja, što je doprinelo nekontrolisanom širenju epidemije u Srbiji, masovnom oboljevanju i umiranju stanovništva i, kasnije, lošem odzivu vakcinaciji“, precizirao je Nešković u svom obrazloženju.

  Kompletnu poruku doktora Neškovića Lekarskoj komori možete pročitati OVDE.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Youtube Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE